Skip to main content
Blogi

Yksinkertainen kaksinkertainen mies

Elämä on hyvin monimutkaista ja se tekee siitä mielestäni äärimmäisen mielenkiintoista! Joskus on kuitenkin syytä ottaa askel taaksepäin ja keskittyä perusasioihin.

Perusasiat ovat monasti niitä vaikeimpia käsitellä vakuuttavasti.

Asia, josta kirjoitin hiljattain kirjan, vastuu, on nimenomaan perusasia. Noin perustavanlaatuisesta ja yksinkertaisesta, aiheesta kirjoittaminen pelotti minua aivan jäätävästi! Miten osaisin käsitellä aihetta uskottavasti? Miten juuri minä voisin kyetä siihen? Minulla oli sellainen olo, että aiheesta on pakko kirjoittaa.

Kaikki on mahdollista ja minulle on siunaantunut näiden vuosien varrella aivan huikeita kontakteja ja ystävyyssuhteita! Päätin hyödyntää niitä häikäilemättömästi ja noin puoli vuotta myöhemmin minulla oli seuraava ongelma; hirveä kasa eri alojen huippuja, mutta vain yksi kirja.

Pyörittelin aihetta päässäni ja se vain paisui. Minulla oli monia haastatteluja ja monia hienoja tarinoita, mutta vain yksi runko.

Niin monta erilaista tarinaa!

Myönnän, että Vastuun FightBack- kirjasta tuli fyysisesti painava, mutta pyrin kirjoittamaan niin kevyen ja positiivisen tekstin, kuin ikinä kykenin. Jokainen voi olla näkökulmastani, mitä mieltä tahtoo, mutta minä katson aihetta positiivisen linssin läpi. Vastuu on mahdollisuus! Jos on vastuussa jostain, tuon asian vähän niinkuin omistaa.

Jo kesken kirjoitus-prosessin tunsin, miten paljon enemmän sanottavaa minulla on aiheesta, mutta prosessi täytyi katkaista. Aion tehdä vielä paluun, enkä edes malta odottaa sitä, että pääsen pureutumaan takaisin samaan aiheeseen, ehkäpä tällä kertaa vähän eri näkökulmasta! Tai jopa täysin eri näkökulmasta. Kun aihe on yksinkertaisesti valtava, löytää siitä tällainen vähän yksinkertaisempikin hujoppi useamman kulman, johon tarrata.