Skip to main content

FightBack Run

FightBack Run

Ensimmäinen Fightback Run järjestettiin Turussa Aurajoen rannalla syyskuun alussa 2014. FightBack Run juostaan tai kävellään syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Aikoja ei oteta eikä kilpailla muuten kuin korkeintaan itsensä kanssa. Pääosassa on liikkumisen ilo, yhdessä positiivisessa ilmapiirissä. Mukana ovat olleet kaikenikäiset ja -kuntoiset, vauvasta vaariin, esteettömän reitin kulkijoista juoksijoihin.

Ensimmäinen matka oli 2,6 km, jonka rinnalle on vuosittain kasvatettu pidempi reitti: ensin 5,2, sitten 10,4 ja viimeksi puolimaratonin pituinen matka jokirannassa. Osallistumismaksu on pidetty pienenä, jotta kaikki pääsisivät mukaan ja perheen pienimmät saavat osallistua maksuttai. Esteetön reitti on pituudeltaan 300 m ja se on osallistujille ilmainen. FightBack Runin tuotoilla tuetaan Turussa toimivan FightBack-tilan toimintaa.

Tapahtuman tausta

FightBack Runin juuret ulottuvat jo ajalle, jolloin tapahtuman perustaja Pekka Hyysalo makasi liikuntakyvyttömänä lasketteluonnettomuuden jälkeen sairaalavuoteessa. Mieleen tuli ajatus, että miksi en juossut maratonia silloin, kun olisin pystynyt sen tekemään. Huomattuaan yhden varpaansa liikkuvan, hän ajatteli, että jonain päivänä muuten juoksen vielä sen maratonin.

Syksyllä 2014 Pekka haastoi kaikki ”sohvaperunat” ja kanssakulkijat mukaan matkalle maratonia kohti. Matka alkoi tuolla 2,6 km:n matkalla, jota pidennettäisiin vuosi vuodelta. Yleisön pyynnöstä lyhyet matkat säilytetään tapahtumassa mukana.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan seuraavaan FightBack Runiin täältä!