Skip to main content
Blogi

Vastuun ottaminen vaatii puitteet

Kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

Kirjoitin paksun kirjan vastuusta jo ennen tänne muuttamista, ja yksi vastuun tärkeimmistä osa-alueista, kuten Jukka Hildén totesi kirjassa, on vastuu itsestään. Olen pyrkinyt pitämään itsestäni hyvää huolta laittamalla kuntoon ne kolme asiaa, joihin voin itse vaikuttaa. Ne ovat ravinto, lepo ja liikunta.

Ravinto asiat minulla on hoidossa, kiitos laaja-alaisesta avusta tuottajien puolelta ja tietenkin suomalaisten super laadukkaiden ruokakauppojen! Nämä ovat oikeasti maailman parhaita. Joudun tosin myöntämään, että syömme luvattoman usein ulkona. Mutta mikäs siinä syödessä, kun ravintoloiden taso ihan kotinurkilla hipoo pilviä! Sitäpaitsi ravintoloita pitää kuulemma nyt tukea.

Levosta huolehdin nukkumalla tarpeeksi, seuraamalla untani ja pyrkimällä säännölliseen vuorokausirytmiin. Toteutan sitä paitsi menemällä sänkyyn säännöllisesti samaan aikaan, myös ottamalla hyvin ajoitettuja taukoja päivään. Hankimme super-hyvän sängyn, joka valmistettiin mittatilauksena meille, eli koen tekeväni paljon myös suureen levon tarpeeseen vastaamiseksi!

Sitten se liikunta, olen hehkuttanut Mustikkamaan ulkoilumaastoja jopa niin paljon, että jo se hehkuttaminen on käynyt treenistä. Siihen tulee tietysti vielä päälle ne lenkit ym. treenit! Tämänhetkinen tilanne Suomessa on kuitenkin se, että illat pimenevät ja kohta sataa. Tuo sade jatkunee perinteisesti vähintään seuraavat seitsemän kuukautta, joten ulkona liikkumiselle olisi hyvä löytää vaihtoehto. Se löytyy talon alakerrasta!

Sali ei ole suurin, mutta siellä mahtuu tekemään hyvän treenin. Varsinkin nyt, kun akillesjänteeni on sanonut sopimuksemme toistaiseksi irti, en tarvitse päivittäin paljoakaan avointa liikkumatilaa. Aion nyt kuntouttaa jänteen siihen tikkiin, että pääsen palaamaan ensi tilassa isomman urakkani pariin! Tahdon palauttaa mahdollisuuteni vaikuttaa kuntooni. Tahdon saada omat vastuun kantamisen lähtökohdat taas kuosiin.

En ole lopettanut perus kuntoutustani nytkään, mutta minua niin sanotusti kyrsii se, etten pysty laittamaan siinä sataa lasiin! Onneksi nämä puitteet mahdollistavat myös tuon ylimääräisen energian päivittäisen purkamisen jotenkin fiksusti.

Lopuksi tahdon hehkuttaa Lumo-kotien huolenpitoa asukkaistaan. Viime viikolla minulle kävi niin, kuin ilmeisesti valitettavan usealle – suihku-lasini räjähti. Varsin valitettavaa episodissa oli se, että satuin olemaan itse suihkuhuoneessa ja tietenkin alasti. Onneksi tyttöystäväni riensi apuun kuullessaan sirpaleiden ropinan (kyseessä oli turvalasi, onneksi!) ja auttoi minua kuivaamaan itseni, vähän pukeutumaan ja vei minut verta vuotavien raajojeni kanssa lääkäriin. Haavat olivat melko pieniä ja siistejä, mutta sitä verta tuli yllättävän paljon!

Kommellus sattui yhdeksän jälkeen illalla, joten emme tietenkään olleet isännöitsijään yhteydessä enää tuona päivänä. Seuraavana päivänä olin yhteydessä isännöitsijään, ja sitten asiat lähtivät rullaamaan heti. Haavat kädessäni eivät tietenkään parantuneet kuin taikaiskusta, mutta sirpaleiden täyttämä vessamme tultiin siivoamaan alle kahden tunnin sisällä. Lumo-kodit lupasivat myös maksaa kaikki tapaturmasta aiheutuneet lääkärikulut, side-tarpeet ym.

Lumo-kodit järjestivät suihkukaapin korjaamisen ensi-tilassa. Selvisin haaverista todella onnekkaasti, vaikka toistaiseksi olenkin äärettömän kiitollinen käsipuoli!

En edes malta odottaa, että saan taas hikoilla, jotta pääsen kuntouttamaan akillesjänteen kuntoon, jotta pääsen kuntouttamaan aivoni sellaiseen tikkiin, ettei aivovamma enää näy, kuin magneettikuvissa! #FightBack