Skip to main content
Blogi

Valinnat Lisääntyvät – Valitsen Nähdä Mahdollisuudet

Valitsen nähdä tulevaisuuden, joka on täynnä mahdollisuuksia. //@VanPadhaal, Pablo Films

Maailmassa on moni asia vinksallaan. Tiettyjen valtioiden johtoporras on vinksahtanut ja se aiheuttaa kärsimystä. On paljon uusia ongelmia. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että olemme erittäin onnekkaita saadessamme elää juuri tätä maailman aikaa. Ihmiskunnan kehitys on kiihtyvää sorttia ja en todellakaan edes uskalla arpoa, että mihin vielä päädymme.

Meidän käsissämme on iso, super tärkeä päätös siitä, miten onnekkaita seuraavat sukupolvet ovat. Tämä tuo mukanaan aivan valtavan vastuun. Meillä on valtava valta valita, mihin suuntaan lähdemme yhdessä maailmaa viemään. Jokaisella ei ole tätä valtaa yhtäläisesti, jokaisella ei edes ole yhtäläisiä mahdollisuuksia tavoitella tätä valtaa, mutta me voimme tehdä parhaamme pystyäksemme vaikuttamaan tulevaisuudessa.

Olen hiljattain tutustunut Tony Robbins nimisen miehen kirjaan nimeltään Life Force. Kirjassa käsitellään lääketieteen tätä päivää ja tulevaisuutta. Minua itseäni kiinnostaa tottakai erityisesti kaikki aivoihin ja aivojen kuntoutukseen liittyvä, mutta minua inspiroi myös se, miten laajasti kirjassa on käsitelty ihmisen suorituskyvyn parantamista. Kirjassa käsitellään myös suorituskyvyn pidentämistä – miten 80-vuotiaalla voisi mahdollisesti olla 25-vuotiaan stamina.

Tony Robbins on mielestäni hyvin säilynyt 62-vuotias, ja hän on muuten elänyt täysillä!

Tietoa oli helpompi alkaa pureskelemaan, kun löysin melkein heti listan asioita, kuten uni, liikunta ja ravinto, joita jo tein kirjan neuvojen mukaan! Itse olen nimennyt tuon kolmikon kuntoutumisen ”pyhäksi kolminaisuudeksi”. Kirjassa sukelletaan kuitenkin paljon syvemmälle terveyteen. Siinä käsitellään aiheita, kuten syöpä, jonka en onneksi oleta koskevan minua henkilökohtaisesti – ainakaan vielä. Kirjassa tehdään kuitenkin selväksi, että on vain ajan kysymys, milloin syöväksi luokiteltavat solut alkavat lisääntyä kehossa. Ehkä kuntoutumisen pyhä kolminaisuus onkin vain kolme juttua, jotka kannattaa sisällyttää hyvään, aktiiviseen elämään.

Olen suhtautunut näihin tulevaisuuden terveys harppauksiin hieman skeptisesti, mutta näyttää siltä, ihmisen eliniän odote tosiaan kasvaa rintarinnan lääketieteen kehityksen kanssa. Maailman väestönkasvukin on ilmeisesti asettumassa aloilleen ja sen ennustetaan tyrehtyvän täysin aikaisimmillaan vuoteen 2050 mennessä.

Väestö kasvaa juuri kuitenkin niillä alueilla, jotka eivät ole kehityksen kärjessä. Tämä taas tuo väkisinkin mukanaan lisää haasteita, mutta uskon meillä olevan tulevaisuudessa aikaa juuri niiden ratkomiseen.

Ehkä siistein juttu, joka omaan korvaani kolahti oli, että kuolleita aivosoluja, neuroneita, on jo kyetty herättämään eloon. Tämä tulee mullistamaan aivovammojen kuntoutuksen. Olen kuitenkin sen verran realisti, etten usko moisten super hoitojen olevan mahdollisia vielä normaali ihmisen budjetilla. Olen myös extreme-taustastani huolimatta sen verran varovainen, etten uskalla olla testattavien jonossa ensimmäinen. Uskon hintojen kuitenkin asettuvan, jahka tarjonta kohtaa kysynnän.

Ja kehityksen kulkiessa tätä tahtia… se voi olla jo pian – hyvin pian. Vitsi miten onnekkaita olemme, kun saamme olla elossa juuri tähän aikaan! Valinnat, joita teemme nyt ja huomenna, tulevat oikeasti kirjoittamaan historiaa. Voimme elää siinä kuvassa, ettei tekemisillämme ole suurtakaan vaikutusta ja että isot päätökset, ne tehdään jossain siellä, mihin me emme pääse vaikuttamaan, mutta ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Esimerkiksi kantasolututkimukset ovat olleet käynnissä jo sen aikaa, että pian alkaa tapahtua. Minullakin olisi ollut mahdollisuus jo lähteä hakemaan parannusta myös sitä reittiä raivaten.

Ongelmia on, mutta voimme valita kohdata ne haasteina! Minä valitsen kohdata kaikki mahdollisuuksina.