Skip to main content
Blogi

Uskallan uskoa rauhaan

By 13.6.20191 syyskuun, 2020No Comments

Jotta jotain voi saavuttaa, siihen pitää myös uskoa. Usko ei kuitenkaan ole helppo asia. Todellista, täyttä uskoa ei voi pakottaa. En puhu nyt mistään uskonnosta, sillä se on soppa, johon en aio kauhaani työntää. Puhun nyt uskosta uuden oppimiseen, työn tekoon ja ennen kaikkea, puhun nyt uskosta rauhaan.

CMI:n (Chrisis Management Iniativen) perustaja, rauhannobelisti, Suomen Presidentti – Martti Ahtisaari, on tehnyt jo vuosia häikäisevän periksiantamattomasti työtä saavuttaakseen rauhan eri konfliktialueilla ympäri maailmaa. Kun sain pyynnön osallistua CMI:n ja Makian WearPeace kampanjaan, oli pyyntöön helppo suostua! Tahdon taistella rauhan puolesta myös FightBackin toiminnalla ja tässä taistelussa on Ahtisaari yksi esikuvistani. Maailmaan mahtuu niin paljon pahaa ja konflikteja, että rauhaan on yhä vaikeampi uskoa. Siihen kuitenkin täytyy uskoa täysin, jotta sen voisi saavuttaa.

Martti Ahtisaari 🙏

Rauha on ollut kaiken lähtökohta, ja juuri siitä syystä FightBack sopii tähän kamppailuun täydellisesti. FightBack tahtoo toimia tienä, jota pitkin voi kulkea takaisin rauhaan. Uskon asenteen voimaan myös tässä. Jos rauhan saavuttamiseksi pitää taistella, tulisi taistelut mielestäni käydä päidemme sisällä ilman väkivaltaa.

Sota ja väkivaltaisuus ovat kamalia ja hirveän pelottavia asioita. Ne eivät tule loppumaan, jos ihmiskunta ei tee muutoksia toimintaansa. Muutos on aina pelottava asia. Vaatii rohkeutta tehdä jotain, jota kukaan ei ole kokeillut aiemmin. On todella vaikea uskoa oikeasti johonkin, jota kukaan ei vielä ole päässyt kokemaan. Usko ei kuitenkaan riitä, jos tahtoo saavuttaa jotain. Siihen tarvitaan toimia. Tuen CMI:n taistelua rauhan puolesta. FightBack for Peace!✌️