Skip to main content
Blogi

Työpöydältä salille, salilta avantoon ja avannosta ladulle!

Kaupallinen yhteistyö: Lumo  kodit

Taloyhtiön sali ei ole suurin, eikä sinne mahdu kovinkaan monta henkilöä samaan aikaan, ainakaan näinä aikoina. Kaikki asukkaat kuitenkin tuntuvat ymmärtävän tämän, ja huikkaavat heipat ovelta, jos sali on jo käytössä.

Jos olisin aiemmin saanut sijoittaa tämän blogin otsikon perusteella johonkin päin Suomea, en olisi sijoittanut sitä Helsinkiin. Ihmeiden aika ei kuitenkaan ole ohi, sillä tykkään nykyään sekä oleilla Helsingissä, että tehdä kaikkia kolmea asiaa kotoa käsin!

Aloitetaan töistä,jotka ovat olleet hyvin erilaisia viimeaikoina. Olen silti saanut tehdä töitä ja olen käynyt tekemässä niitä eri puolilla Helsinkiä etänä, tai toisinaan koti studiosta käsin. Pidän työkseni esityksiä ja kirjoitan erilaisia tekstejä sinne sun tänne. Olen ehkä tottunut siihen, ettei yleisön palautetta saa juuri nyt samalla tavalla. Myönnän, että se vie osan puhumisen ilosta pois, mutta olen todella iloinen siitä, että saan ylipäätään pitää esityksiä! Kiitän nyky teknologiaa siitä.

Kiitos teknologia!

Kenellekään tulee tuskin uutisena se, että tykkään urheilla. Urheilu-tilat ovat kuitenkin joutuneet rajoittamaan toimintaansa rajusti. Minulla ei selvästikään ole tietotaitoa muodostaa edes omaa pysyvää mielipidettäni tästä, sillä olen kuullut sekä puolesta-, että vastaan-väitteitä, ja asettunut ”joo-mieheksi” mutta uskon, että nyt on parasta rajoittaa. En sano, kuinka paljon pitäisi rajoittaa, mutta luotan päättäjiin ja pääsen helpolla. Onnekseni tämän kyseisen taloyhtiön Lumo asukkaiden käytössä on myös kuntosali, jota olen käyttänyt usein. Se ei ehkä ole saleista suurin ja monipuolisin, mutta sielläkin saa todistetusti hien pintaan!

Hikisenä mennään avantoon. Käyn myös siellä tällä hetkellä päivittäin. En tosiaan käy siellä nautiskelemassa, mutta olen kokenut hyötyväni kylmäaltistuksesta. Tämän lisäksi nyt, kun vastustuskyky pitää hioa tikkiin ja joka paikka on kiinni, niin avanto-uinti on ensiarvoisen tärkeä harrastus! Pyrin herättelemään hormeesi- nimistä reaktiota kehossa. Toisaalta se, etteivät saunat ole päällä, verottavat kokemusta paljon, sillä kylmäaltistus olisi myös, luonnollisesti, vielä tehokkaampaa, jos heti perään saisi kaikki saunan hyödyt, mutta pelaan näillä korteilla! Ainakaan se hiki ei hiivi heti takaisin… 😉

Sitten on aika mennä ladulle! Koko Suomi hiihtää – vai loppuiko suksien luisto helmikuuhun? Mustikkamaan ladut eivät ainakaan ole juuri tällä hetkellä kovinkaan tikissä, mutta kyllä siellä yksi Hyysalo hiihtää! Sukseni tosin kaipaavat kipeästi voitelua, ja kaikki voiteet ovat Turussa. Mutta jos voiteet olisivat täällä, niin Lumo kodin urheiluväline varastossa voisi voidella sukset ennennäkemättömään luistoon (ja pitoon)!

Tässä vaiheessa  voisi huokaista helpottuneena, ”Phuuh – päivä pulkassa!”

Mikään päivä ei kuitenkaan jää vain tähän, ja joka päivä pitää lisäksi sisällään jos jonkinlaisia ruoka-, kahvi- ja tauko-taukoja. En tahdo elämäni olevan pelkkää suorittamista ja tauoista saa paljon enemmän irti, kun ne katkaisevat tosissaan tekemisen! Myös tosissaan tekemisen tulokset kiittävät tauoista.

Illalla luen, katson telkkaria ja seurustelen. Hammas-pesun yhteydessä voin yleensä katsoa itseäni peilistä ja sanoa ”hyvä päivä!”