Skip to main content
Blogi

Tanssin murheeni pois!

Uusia aivosoluja, aiemmin viottuneiden tilalle, on vielä hyvin haastavaa synnyttää. Sitä pidettiin ennen mahdottomana, mutta nykytutkimuksen valossa, kantasoluhoitojen myötä ja lääketieteen pinkoessa eteenpäin kuin satasen aitoja konsanaan… en enää osaa sanoa mikä on mahdollista. Olen tyytynyt tekemään itse voitavani ja uudet tuulet alkoivat puhaltaa edellisviikolla!

Fysioterapeuttini Marko laittoi minut tekemään askel-sarjaa ja mainitsi kyseessä olevan cha chan perusaskel, vasta opittuani askeleet välttävästi.

Vaikka askeleet olivat ehkä ”cha chan perus askel” niin edes oma luovuuteni ei tee noista tanssia.

Olen tiedostanut tanssin valtaisat mahdollisuudet jo vuosia – yritin aloittaa hip hop tunneilla jo vuonna 2013. Sittemmin olen jorannut silloin tällöin, aina kun on ollut edes jonkinlainen tilaisuus – eli olen kuullut musiikkia. Nyt vähän innostuin taas! En ole tosiaankaan varma, kauanko innostus kestää, mutta en aio suunnitella. Minä aion jorata! Ja ei – en tanssi humalassa. Mutta kyllä – aion pitää todella paljon hauskaa!

Kävin kotona Turussa edellisenä viikonloppuna ja pyhitin lähes koko päivän tanssi treenille:

Cha cha-, salsa- tai tango musiikki ei ole sytyttänyt minua aiemmin. Olen ollut ”tylsä” coolin musiikki makuni kanssa… mutta kun otin koko kehon mukaan, niin johan leimahti! Tiedän näyttäväni vielä aivan rytmitajuttomalta aasilta, mutta jos, ja kun tasapaino-, koordinaatio- ja rytmitajuni paranee, niin aion näyttää vähän vähemmän aasilta! Eikä sillä oikeasti ole edes väliä. Jos joku pahoittaa mielensä siitä, että minä näytän tyhmältä, niin olen pahoillani. Jos taas tarjoan teille hyvät naurut, niin aina parempi! Nauretaan yhdessä.

Tavoitteeni on yhä levittää positiivisuutta mahdollisimman laajasti!

Olen hyvin onnekas, sillä sain kutsun Helsinki Salsa Academy- tanssisalille valmennukseen miltei heti, kun olin jakanut sunnuntain koikkelehtimis-videon. Sanoin videossa itselleni tyypilliseen tapaan, että ”kyl must viel parkettien partaveitsi tulee! Ehkä…” mutta tarkemmin ajateltuna, sillä ei edes ole väliä. Aion tottakai kehittyä joka päivä, mutta jo se, että sain työnnettyä itsekunnioituksen ja häpeän syrjään, on minulle iso asia!

Olen toistellut vuosia, että ”mä vaan vedän” ja nyt teen juuri niin! Kävin tänään ensimmäistä kertaa veivaamassa salsaa tuolla Helsinki Salsa Academyssa ja täytyy sanoa, että valmennus upposi. Olen todella innoissani! Salin perustaja, on omien sanojensa mukaan entinen ”oululainen rautakanki” joka pelasi joskus koripalloa ammatikseen. Hänen uransa ja polvien eturistisiteet katkesivat samaan aikaan, jonka vjälkeen hän löysi tanssin.

Tiedän painivani eri tason haasteiden kanssa, mutta tiedän myös, että haasteet on tehty voitettaviksi.

Salsa!

Fysioterapia jatkuu Idealfitissä ja nyt, olen ottanut musiikin mukaan myös siellä. Teemme IdealFitin yhteydessä olevissa suurissa, avoimissa tiloissa myös tosi paljon ihan perus ”tylsiä” terapia liikkeitä, sillä jostain on lähdettävä liikkeelle. Kun tanssin saatan yhä olla aivan totaalinen aasi, mutten tosiaankaan ole murheellinen aasi. Minä tanssin murheeni pois! 😉