Skip to main content
Blogi

Tämä on ihan törkeän siistiä!

Minua kiinnostaa miten ihminen toimii ja varsinkin se, MIKSI toimimme näin. Päätin tyydyttää mielenkiintoani hyppäämällä takaisin opintoihin. Aloitin opiskelemaan psykologiaa Helsingin avoimessa yliopistossa, eli ajattelin hyppääväni altaan matalaan päähän… Toisin kuitenkin kävi!

Tämä biologinen psykologia ei ole helppoa varmaan kenelläkään, mutta ennalta arvaamattoman vaikeaa minulle! Valitsen kuitenkin ottaa tämän haasteen positiivisen kautta.

Tämä biologisen psykologian kurssi josta aloitin, on paitsi aika vaikea, niin hyper mielenkiintoinen! Lisää haasteita tuo se, että meillä on käytössä englanninkielinen kirja, mutta kaikki tehtävät tehdään suomeksi! Toisin sanoen, sanoja pitää opetella ainakin tosi monta. 😅

Jos tahdon oikeasti painaa asioita mieleeni, niin jopa suomenkielisen tekstin ajatuksella lukeminen on naurettavan hidasta! Tämä on henkisesti vaikeaa, mutta minulla on mahdollisuus ottaa tämä vain haasteena. Valitsen tarttua tähän. Kaikkien tärkeiden työ juttujen lisäksi minulla on myös se toinen- tai kolmas työ (lasken myös kuntoutuksen edelleen työksi).

NYT HIIHDETÄÄN! Kun lunta ei ole, keksitään jotain muuta. Pyrin herättämään ylävartalon, jotta osaisin käyttää käsiä myös juoksussa.

Työni vie minua välillä pisin poikin. Eilen olin Hämeenlinnassa, puhumassa psykologille!

Olen päässyt esiintymään jo moniin tilaisuuksiin livenä ja se on antanut voimaa. Ihmisten tuki antaa voimaa, ja onnistuin myös jotenkin linkittämään sen juuri lukemaani tekstiin geeniperimästä.

”Geeniperimä toimii eduksi joillekin ihmisille, koska kauniit ja fyysisesti lahjakkaat ihmiset, ovat suosittuja.” Joillakin on paremmat lähtökohdat.

En pidä itseäni kauniina tai tällä hetkellä fyysisesti kovin lahjakkaana, mutta olen onnistunut kääntämään todella rajun ja epäonnekkaan tapaturman positiiviseksi. Ja ehkä juuri sen takia, minua jaksetaan kuunnella. Ihan sama mitä tapahtuu, meillä on mahdollisuus itse valita, miten suhtaudumme lopputulokseen.

Jaksan edelleen yrittää hymy huulilla, ja tahdon auttaa parhaani mukaan myös toisia, jotka pyrkivät parantamaan itseään tai yhteisöjä.

Haaveeni on tulla vielä jonain kauniina päivänä viisaammaksi. Siispä siirryn nyt takaisin kirjan ääreen imemään tietoa näihin vielä aika rikkinäisiin aivoihini. Pyrin rakentamaan mahdollisimman monta uutta ja vahvaa hermoyhteyttä niiden miljoonien vaurioituneiden aksonien tueksi!😜

Keskiviikon jännittävä esitys oli Keravan, hyvin avomieliselle, seurakunnalle! Minulle on ihan se ja sama, mihin ihminen uskoo, mutta usko itsessään on erittäin suuri voimavara. Jos uskoo sekä itseensä, että tekemiseensä, niin voi ylittää kaikki odotukset.

Edellisviikolla tein Ammattipuhuja podcastia Christopherin kanssa. Voit katsoa sen YouTubesta, tai kuunnella Spotifystä👊

Christopher päätti taiteilla minusta sarjakuvahahmon. Olen supersankari ja supervoimani on TahdonVoima!🦸‍♀️