Skip to main content
Blogi

Synkkä syksy voi tuoda lämpimän joulun

Kaupallinenyhteistyö: Lumo kodit.

Toivon, että joulu on lämmin vain henkisesti! Toisin sanoen, lunta tupaan. ;)<3

Miten talvi vaikuttaa tuoreeseen Lumolaiseen nimeltään Pekka?

Olen odottanut talvea, ja varsinkin lumentuloa, kuin kuuta nousevaa, lähes koko elämäni ajan. Lumi on ollut täällä etelä Suomessa varsin kortilla viime talvina. Pohjoisessa sitä taas on piisannut senkin edestä, mutta se ei juuri etelän-vetelää lohduta! Ei varsinkaan, kun mieli tekee mäkeen.

On täällä parikin mäkeä jo auki, mutta korona on vienyt laskufiiliksen.

Vetreämpikin etelän mies voi kangistua, kun paikat käyvät tarpeeksi kylmiksi. Itse haen näitä kylmiä olosuhteita tarkoituksella, ja altistan itseäni kylmälle tietoisesti siten, että pyrin hengittämään voimakkaasti ja täten tarjoamaan lihaksille paljon happea. Lihakset voivat tuottaa hapesta lisää lämpöenergiaa ja näin sitä tarkenee myös kylmemmissä olosuhteissa. Näin minä uskon, mutta älkää luottako sanaani tässä asiassa! Minulla ei ole pätevyyttä neuvoa ketään. Minä yritän opettaa omaa kroppaani tavoille.

Täällä Kalasatamassa meri on läsnä ja Mustikkamaan ulkoilu polut ovat auki kaikille. Olin varma, että tästä talvesta tulee paras avantouinti kauteni ikinä, mutta sattuneesta syystä, kaikki yleiset saunat ovat suljettu! Eihän uintiin saunaa vaadita, voi s jää itä käydä hetken pulahtamassa ihan vain rakkaudesta lajiin, mutta ei se rehellisesti sanoen hauskaa ole! Tai jää siitä silloin tietty nautinto pois.

Yhyy.

En voi rehellisesti sanoen edes yrittää valittaa tuosta! Olen kuunnellut, välillä hieman huvittuneenakin, aivan terveiden ihmisten marinointia näistä pandemian aiheuttamista haasteista. Kyllä minä nyt pärjään – avannon kanssa, tai ilman!

Ja hanastamme tulee kylmää vettä. ”Kylmä suihku päivässä pitää lääkärin loitolla” sanoo alankomaalainen jäämies Wim Hof. Perinteisesti se lääkäri on pysynyt loitolla, mikäli hygieeniset asiat ovat kohdillaan. Pesen käsiä vimmatusti ja pyrimme pitämään myös kodin pinnat puhtaina. Lumo kotien yleisten tilojen siivous on mielestäni hyvää. Kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, kaiteet ja hissin nappulat putsataan kolmesti viikossa, enkä ala edes arvailemaan montako litraa desinfiointi ainetta on virrannut. Mutta aikansa kaikkea.

On pandemia aiheuttanut minulle hieman  haasteitakin, varsinkin työllisyys-rintamalla, ja joitain muita vähän henkilökohtaisempia juttuja… Vaikka olen laskettelija henkeen ja vereen, niin edes haasteet hiihtokeskusten aukioloissa, eivät ole mielestäni pahimpia tämän pandemian tuomia rajoitteita. Se mikä hetkauttaa on mahdollisuuteni toimia vastuullisesti, varmistaen paitsi läheisten, myös mahdollisuuksien mukaan kaikkien muidenkin turvallisuus. Tämän takia en koe vastuulliseksi matkustaa lumen perässä pohjoiseen.

Olen nuori ja terve, eli nyt minulla on mahdollisuus valita, miten toimia tässä globaalissa haasteessa. Minulla on mahdollisuuksia vaikuttaa – minulla on vastuuta! Millaista tulevaisuutta tahdon olla mukana rakentamassa?

Tämä ei liene ihan keskiverto ”kaupallinen yhteistyö postaus” sillä ajatukseni lähtivät taas hieman laukalle, mutta kun minulle käy näin – hymyilen ja painan vain lisää kaasua! Näin postauksen loppuun tahdon silti vielä mainita, kuinka paljon muitakin mahdollisuuksia Lumo kodit minulle tarjoavat. Vaikka kaikki Helsingin liikuntapaikat, niin yksityiset, kuin yleiset (ovat pääasiassa jo kiinni!) suljettaisiin, Kalasataman seutu ja varsinkin se Mustikkamaa tarjoavat timanttisen vaihtoehdon! Ulkoliikunta paikat ovat auki ja ilmanvaihto systeemi niissä, on maailman paras! 😉

Muuttaessani tänne, mielessäni oli kaikki syksyn julkiset tapahtumat ja esiintymiset niissä, mutta nyt mielessäni on vain kiitollisuus kaikista näistä uusista mahdollisuuksista! Jouluni ei tule varmaankaan olemaan kovin perinteinen, mutta uskon, että kaikki menee silti täydellisesti.

Saatan olla fyysisesti jossain kauempana tänä jouluna, mutta aion olla henkisesti juuri tässä! #FightBack, isoisä!

Soitin tänään isotädilleni Suomalle, jota kävimme moikkaamassa viime kesäkuussa. Hän elää palvelutalossa, jossa rajoitukset ovat tiukat. Soitto oli minulle todella pieni vaiva, mutta tunsin, kuinka valtavasti se piristi Suomaa! Sitä paitsi, sain palkkioksi myös itse erittäin hyvän mielen.

Olen super innoissani siitä, että saan viettää tätä erikois-joulua!

#Lumolainen #Lumokodit