Skip to main content
Blogi

Sisulla Takaisin!

FightBack👊

Sain kunnian osallistua katsomaan halvauksesta kärsivän Nemo Pajulan hyväksi järjestettyä Ilves-KooKoo lätkämatsia eilen Tampereella. Nemo pelasi itse Ilveksen U-18 joukkueessa ja häntä taklattiin aiemmin syksyllä. Se vei jalat alta – kirjaimellisesti ja huonolla tapaa.

Pelissä kerättiin varoja Nemon kuntoutuksen mahdollistamiseksi ja koko U-18 joukkue oli paikalla tukemassa Nemoa. Minut kutsuttiin paikalle jakamaan omia kokemuksia kuntoutumisesta. Tämä riittäisi ehkä vähän mielenkiintoisempaan perus ”työmatka päivitykseen” mutta tämä ei jäänyt tähän.

Kerroin mitä olen itse kokenut.

Juttelin Nemon siinä oman kannustus-puheenvuoroni jälkeen ja inspiroiduin. Tässä kaverissa on asennetta! Hän ei vaikuttanut lainkaan katkeralta ja vaikka unelma NHL urasta voi olla mennyttä, mies katsoo tulevaisuuteen hyvin positiivisin mielin. Tulevaisuuden rankat kuntoutus treenit eivät urheilijaa pelota, mutta ensin pitää viettää hyvä joulu kotona! Kotiin hän ei ole päässyt käymään kuukausiin, sillä hän on ollut sairaalassa. Tämäkin toi mieleen oman sairaaloiden kesän 2010-2011, joka tuntui oikeasti  ikuiselta.

Toin lahjaksi Sisu t-paidan ja Sisu hikipyyhkeen, sillä hiki tulee virtaamaan varmasti!

Täältä tullaan!

Olin hämilläni, sillä Nemo vaikutti henkisesti valmiilta. Jalat eivät ehkä vielä kantaneet, mutta hän oli valmis. Tästä voisi saada sen käsityksen, ettei hän kaivannut apua, mutta sekään ei pidä paikkaansa. Hän otti kaiken avun vastaan avosylin ja uhkui kiitollisuutta kaikkia avunantajia kohtaan. Ilmankos hänellä oli rinnallaan joukkueellinen tovereita.

Olen hehkuttanut kaverin maasta taivaisiin vain noin tunnin tutustumisen jälkeen. Ensivaikutelma oli vähintään 💯 ja pelkkää positiivista. Minulla myös omia selkä-juttuja Tampereella, mutta ne eivät mahdu tähän tekstiin. GO NEMO!!

Katsoin epäuskoisena kuinka Nemo käveli suoraan LoveBack tasolle! Jokainen tarina on tärkeä, mutta tämä inspiroi minut lähes mykäksi.

Ps. Ottelu päättyi 5-1. Se ei ehkä ollut aloituskiekon pudotuksesta kiinni, mutta haistan jonkinlaisen yhteyden…