Skip to main content
Blogi

Rollo ja Porvoo

Etelän-vetelä Pekka pääsi käymähän Rollosa, eiku… en edes viitsi yrittää raatailla pohojosen murretta enempää. Olen vanha turisti, joka osaa silloin tällöin juuri ja juuri puhua tahtoessaan H:n päältä, mutta tämä Lapin murteen kirjailu oli kohdallani kuolleena syntynyt idea.

Tarkkaavaisimmat huomasivat sosiaalisesta mediasta 24 tunnin mittaisen ristiretkeni Rovaniemelle, mutta kukaan ei toivottavasti arvannut retken perimmäistä tarkoitusta. Se on salaisuus, ainakin toistaiseksi, ja tämä salaisuus on niin hyvä salaisuus, että sen panttaaminen tekee minut iloiseksi! Yleensä olen vain tuskissani ja murrun heti paljastaen kaiken. Ehkä tämä salaisuus on tarpeeksi ”business as usual”, enkä siksi koe tarpeelliseksi huudella siitä.

Olimme toimittamassa salaista operaatiota Rovaniemen keskuskentällä. Kun ulkona alkoi sataa vettä ja vaikka olimme hoitamassa salaisia bisneksiä urheilukentällä, niin minä vetäydyin sisälle rappusiin availemaan lonkkiani!

Reissu liittyi FightBackin uuteen yhteistyöhön ja voin kertoa, että tässä yhteistyössä arvot kohtaavat just eikä melkein. Saan kertoa teille lisää lähiviikkoina, ehkä jopa ennemmin, kuin myöhemmin!

Tahdon kirjoittaa teille myös tämän päivän työkeikastani Porvooseen, sillä esiintymiset, ja vieläpä koulu-esiintymiset, ovat tällä hetkellä niin harvinaista herkkua, että nyt saa tuulettaa! Tai no… ainakin minä tuuletan!

Esiinnyin Porvoon Linnakosken lukiolla pienelle ryhmälle opiskelijoita, ja videon välityksellä koko lukiolle. Edes esityksen ärsyttävät tekniset vaikeudet, jotka olisi voitu välttää mikäli olisin tiennyt varautua omin varustein, eivät latistaneet tunnelmaa. Tämäkin kasvatti kuitenkin jälleen nälkääni. Haluan puhua vielä useammasta kulmasta.

Olen odottanut syksyä kuin kuuta nousevaa siitä syystä, että heti kun pandemia on saatu hallintaan, on aika tehdä sellainen FightBack yhdessä, että oma tarinani jää katsomaan kalpeana vierestä. Tästä tulee jotain paljon suurempaa! Minä olen vain pikku-Pekka, enkä ole tarinani, mutta jaan sitä ilolla siinä toivossa, että se auttaisi toisia. Tarinani todistaa sen, että toivottomastakin tilanteesta voi nousta. Ja että yhdessä voi tehdä mitä vain!

KIITOS Linnakosken lukio. 🙂