Skip to main content
Blogi

Raskas reissu elämä

By 18.5.20181 syyskuun, 2020No Comments

Olemme olleet tämän viikon reissun päällä ja tämän postauksen aihe on se, miten siistiä on viettää tällaista ”kiertue elämää” ja miten raskaalta se tuntuu. Aloitetaan autossa istumisesta. Tähän pelkääjän paikalle kangistuu ja homehtuu kiinni penkkiin. Autossa istuessa ei saa mitään järkevää aikaan. Ulkona on viimein kesä, emmekä pääse nauttimaan ulkoilmasta. Listaa voisi jatkaa, mutta kyllästyin jo ajattelemaan asioita negatiivisen kautta! Nyt kerron miltä tämä minusta oikeasti tuntuu.

Olen 194 cm pitkä kaveri ja yli viiden tunnin matkoilla auton istuimeen vain kangistuu, vaikkakin meille on siunaantunut erittäin hyvillä istuimilla varusteltu auto. Varsinkin alaselkäni alkaa jäykistyä, joten meidän täytyy pysähtyä ihan vain verryttelemään. Onneksi virtsa-rakkoni on erittäin alimitoitettu kokoiselleni karjulle, joten luonto pitää huolen säännöllisten taukojen pitämisestä. Myöskin niin auton puhdistus, tankkaus, sekä kuskin palkitseminen ajoittaisella jäätelöllä, antavat taukoja.

Tämän aamuisen lonkkien avaukset hotellin portaissa! Tämä venytys on auttanut minua kävelemään paremmin. Käytin myöskin Scandic Jyväskylän kuntosalia ja uima-allasta hyväkseni tänään. 😛 Tehokas aamu-/päiväjumppa auttaa istumaan rauhassa!

Ensimmäisten vuosien ajan onnettomuuteni jälkeen minulle tapasi tulla huono olo autossa vaikka tuijottaisin tiukasti eteen, mutta nykyään pystyn lukemaan kirjoja tai jopa kirjoittamaan blogia autossa! On todella hienoa kyetä käyttämään aika hyödyksi näin. Kirjoittelun lisäksi ehdin keskittyä ajattelemaan ja suunnittelemaan tulevaa.  Lukeminen, kirjoitus ja suunnittelu täyttävätkin pitkät automatkani.

Ja sitten tämä kesä. Autossa istuessa ei voi nauttia ulkoilmasta, tätä en pysty kääntämään, vai pystynkö? Ainahan voin työntää pään ikkunasta ulos ja raikasta ilmaa tulee oikein olan takaa. Ilma on vielä maustettu kaiken maailman hyönteisillä ja ehkä jopa pikku linnuilla! 😄

Kyllähän kesästä ehtii nauttia niillä rakon määräämillä pysähdyksillä, varsinkin jos pysähdyspaikka on kaunis! Kesäisten ja kauniiden Suomen maisemien katselu on yksi tapa nauttia kesästä ja siitä saa nauttia pisin maita ja mantuja, muunmuassa Heinolassa, jossa pysähdyimme juuri.

Heinolan huoltoaseman maisemat piristivät matkalaista kesken kirjoittelun.

    Kirkas vetisen järven rannassa sielu lepäsi.

Ajoittainen poseeraus pitää mielen virkeänä 😉

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei suinkaan ole leijua sillä mitä saan kokea, vaan kuluttaa aikaa tuotteliaasti. Mitä mieltä te olette näistä auton kyydissä bloggailuistani?