Skip to main content
Blogi

Rakastan puhua rakkaudesta

Yksi esityksen pohjakohdista – tää on viimeinen. Tämä on ollut osa jokaista esitystä, jossa olen käsitellyt tarinaani. Se oli viimeinen.

Kerron, miten nimeltään FightBack tuli elämääni, miten toin ajatuksen Suomeen ja miten se muutti koko elämäni. Tarinassa on taustalla monta henkilöä. Kiitos<3

Menetin puhekyvyn kokonaan aikanaan kuukausiksi. Puheeni oli todella työlästä ja vaikeaa, sekä tuottaa, että ymmärtää. Se oli vaikeaa vuosien ajan. Olen kuitenkin kyennyt selkeään puheen tuottamiseen jo vuosia ja olen oppinut arvostamaan tätä kykyä aivan toisella tasolla – sillä nextillä levelillä. Aluksi puheeni käsittelivät vain vaikeuksien kohtaamista, ja niiden voittamista. Esityksen nimi oli ”Läpi Harmaan Kiven”. Sitten tuli FightBack ja esitykseni keskittyi nimenomaan vaikeuksien voittamiseen ja sen vaatimaan taisteluun. Esitykseni laajenivat vuosien varrella – mukaan tuli Sisu, jakaminen ja vastuu. Vuonna 2014 minut valittiin Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi ja olen puhunut myös positiivisuuden voimasta. Nykyään tuon ja kaiken muun päälle on tullut vielä yksi taso – Rakkaus. FightBackin rinnalle on muodostunut LoveBack.

Olen nykyään ammatiltani muunmuassa puhuja, joka kertoo tarinaa muunmuassa entisestä ammatistaan, jonka alussa tässä kuvassa ollaan!

FightBack ei ole kadonnut minnekään. FightBack ei ole muuttunut miksikään. Ymmärrän, että on ihmisiä – valitettavan monia ihmisiä – jotka ovat  tilanteessa, josta ei pääse ulos ilman väkisin taistelua. Olin siinä itsekin, mutta puhtaasti rakkaudesta lähtöisin olevin voimin, pystyin taistelemaan itseni ylös siitä. En pystynyt itse jakamaan rakkautta silloin – en todellakaan pystynyt rakastamaan edes itseäni – näen rakkauden merkityksen taistelussa vasta jälkeenpäin. Se on valtava.

Aiemmin luulin, että yksin Sisu riittäisi FightBackin polttoaineeksi, mutta nyt näen, mistä Sisu kumpuaa – se kumpuaa rakkaudesta. Suomalaisten sotilaiden uskomattomat urotyöt toisen maailmansodan aikana saivat voimaa rakkaudesta omaisiaan, isänmaatamme ja äiti Suomea kohtaan. Sankarien urheilusuoritukset saavat voimansa motivaatiosta, joka taas on pohjimmiltaan lähtöisin rakkaudesta liikuntaan – tiedän, että lajinsa huiput suoriutuvat nykyään monista muistakin syistä – rakkaus liikkumiseen on kuitenkin ollut se ensimmäinen syy.

En pystynyt näkemään tätä aiemmin, mutta rakkaus elämään ilman rajoitteita, antaa minulle voimaa treenata.

Kaikki tiivistyy lopulta rakkauteen <3

Vaikken ole koskaan levittänyt negatiivisuutta tai puhunut tapaturmastani tavoitellen mitään muuta kuin yleisön ja itsenikin voimaantumista, tuntuu uusi suuntani ihanalta. Puhun edelleen pohjautuen tarinaani, jonka merkittävä osa taistelu on, mutta se, että voin lopettaa kaiken rakkauteen, tuntuu uskomattoman hyvältä. Se tuntuu jotenkin kevyeltä.

Koko esitykseni on tavallaan tarina siitä, miten olen päässyt takaisin tilanteeseen, jossa voin rakastaa. Rakastan esitykseni loppua – olen aina niiin innoissani! En puhu romanttisesta rakkaudesta, sillä se on asia erikseen. Puhun jostain suuremmasta ja perustavanlaatuisesta asiasta. En usko, että sanat, joita osaan riittävät kuvailemaan sitä, mutten puhu ainoastaan tunteista. Tunteet ovat pohjimmiltaan peräisin eri kemikaaleista, joita niin kehomme, kuin aivotkin erittävät, mutta rakkaus on toinen taso.

Kuten jokaikinen tarina maanpäällä, minunkin tarinani pohjautuu rakkauteen. Kaikessa monimuotoisuudessaan, elämä pohjautuu rakkauteen. Rakkaus on ääretön.

Huoneen ovi paiskautui juuri äsken tuulen voimasta kiinni, lähes rikkoen itse oven ja  pamauksen voimasta myös tärykalvoni, kun kirjoitin nuo viimeiset lauseet. Päätän ottaa tämän merkkinä! Merkkinä siitä, että olen puhunut tarpeeksi rakkaudesta tälle päivälle, joten Terminaattorin sanoin ”I’ll be back”. Terminaattori oli robotti, joka ei taida tietää rakkaudesta mitään, mutta palataan asiaan!

Tämä puuttuu etä-esiintymisistä ja tätä on kaivattu! Suora vuorovaikutus yleisön kanssa!

Rakastan positiivisuuden levittämistä – myös vanhan kunnon selfien muodossa! 😉

Valtaisat kiitokset Tunnetaito Mikko Parikalle kuvien ottamisesta! Hän on tärkeä osa LoveBack tarinaa.