Skip to main content
Blogi

Rajun lempeä herätys!

Kylmä vesi on julmaa. Jää on tappavaa.

Päätä ei kuulemma saisi kastella. Kuulun niihin ihmisiin, jotka upottavat sen silti.

Olen kuullut monista kylmäaltistuksen hyödyistä ja olen myös saanut itse kokea niistä osani! Siksi olin täynnä onnea saadessani uiskennella Järvelän avannossa eilen.  Valmistauduin kylmäaltistukseen taas tehden ystäväni Magnuksen minulle opettamia, Ice Lab method- hengitysharjoituksia. Olin vedessä taas sopivan pituisen pätkän ennen saunaa, kiipeesin ylös ja laitoin veren kiertämään kehossani ja menin saunaan. Sitten alkoivat ongelmat – en vain vielä tiennyt sitä.

Pyrin rauhoittamaan hengitykseni ja itseni vedessä.

Zen.

Hymyilin kameralle! 😊

Saunassa ihmettelin, kuinka jalkapohjani kihelmöivät, erityisesti varpaiden alta. Annoin jalkojen kihelmöidä ja menin takaisin avantoon, palaten vielä saunaan. Kävelin saunaan ja takaisin jäistä polkua pitkin. Tällä kertaa kihelmöinti saunassa kävi sietämättömäksi ja valitin siitä uimakaverilleni Manulle, johon hän vastasi vain: ”Mikset lainaa tällaisia tossuja?! Niitä on tuolla kasapäin!”

”On vai? 😳 Missä?”

Tossuja löytyi aivan pukuhuoneen oven vierestä, josta Manu kävi varsin ritarillisesti noutammassa minulle parin. Lopuksi menimme vielä plutimaan lämpimään porealtaaseen, jossa jalkapohjat aloittivat mielenosoituksensa jälleen.

Lämmin vesi rentouttaa, mutta jalkapohjat meinaavat räjähtää!

Illalla ajelimme Helsinkiin eilen ja jaoin kommellukset tyttöystäväni kanssa ja hyvä, ettei hän vetänyt minua turpaan! ”Idiootti! Juuri tämän takia hankin sinulle ne tossut! Etkö ymmärrä, kuinka vakava asia jalkojen palelluttaminen on?”

Ymmärsin toki, mutta ei nyt minun jalkani… ennen eilistä.

Päästyämme perille hän tutki edelleen kihelmöivät jalanpohjat ja varpaat. Ne olivat elossa – kaikki kunnossa – mutta HERÄTYS! Minua hävettää se, miten usein olen sanonut olevani vastedes huolellisempi, ja alta aikayksikön teen jotain tällaista… Noh – lupaan taas yrittää olla huolellisempi.  😊👍🏻