Skip to main content
Blogi

Polku Menestykseen

Tulevan seminaarin puhujina toimivat: minä, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva, sekä psyykkinen valmentaja ja tietokirjailija Aleksi Tossavainen. Suuri kunnia päästä riviin näiden herrojen kanssa!

Saan puhua Menestyksen Polku -seminaarissa ensi viikon lauantaina, 27.11, hotelli Crowne Plazassa. Seminaarin muina puhujina toimivat Huuhkajien päävalmentaja, Markku Kanerva, sekä psyykkinen valmentaja ja tietokirjailija Aleksi Tossavainen. En malta odottaa, että pääsen kuulemaan, mitä kerrottavaa herroilla on! Päähäni kuitenkin hiipi takavasemmalta pitkästä aikaa ajatus ”mitä kerrottavaa minulla oikein on?”

Esitykseni, FightBack, on monipuolinen ja voin painottaa eri puolia tarinasta eri tilaisuuksien mukaan, mutta mistä kulmasta lähestyisin tarinaa nyt?

Annoin asian hautua päässä kunnes tajusin, että vastaus on aivan selvä – Liikunnan merkitys. Liikunta on näytellyt valtavaa roolia koko elämäni ajan ja vaikka tässä sotkussa, jota äsken nimitin elämäkseni, on ollut muitakin hyvin tärkeitä vaikuttajia, liikunta on ehkä tärkein. Mutta mistä minä puhun, kun puhun liikunnasta? Veren maku suussa treenaamisesta, hurjista tempuista sukset jalassa, juoksemisen opettelusta uudestaan, vai ihan vain leppoisasta liikunnan ilosta?

Joo – aion puhua juuri kaikesta tuosta ja niin paljon muustakin! Minulle sitäpaitsi paljastuu kokoajan uusia mahtavia edistysaskelia, joista saan kiittää liikuntaa!

Lähestyn tätäkin aihetta oman kokemuksen kautta, koska silloin tiedän puhuvani totta. Olen saanut harrastaa nuorena vähän enemmän tosissaan noin kymmentä lajia, ja kokeillut ainakin yksien treenien verran vähintään 50 lajia. Omaan siis kovin urheilullisen taustan! Tämä on mega siistiä sen vuoksi, että tykkään puhua asioista, joista tiedän jotain. Ja nyt vielä opiskelen sitä, miten liikunta vaikuttaa meihin paitsi bio-ja fysiologisesti, myös kemiallisesti. Mitä muutoksia liikkuminen aiheuttaa kehossa?

Olen saanut nauttia liikunnan positiivisista vaikutuksista paljon sekä entisessä elämässäni, että nyt vakavan aivovamman jälkeen, vaikka liikunta on minulle nykyään vaikeaa. On myös uskomattoman turhauttavaa, miten et osaa tehdä joitain naurettavan yksinkertaisia perus juttuja. Miten siitä pääsee yli, ja mitä liikunta voi antaa rikkinäiselle ihmiselle?

Kysymyksiä on monia, enkä mitenkään kykene vastaamaan niihin jokaiseen kaikkia tyydyttävästi, mutta asia, jossa olen tainnut onnistua aika hyvin tässä kuntoutus-matkalla, on ollut sopivasti valikoiminen.

Voin toki myöntää, etten ole aina osunut edes maalialueelle… mutta jos jokin ei ole tuntunut enää edulliselta, olen vaihtanut suuntaa.

Muovautumiskykyiset aivoni ovat kyenneet rakentamaan uusia yhteyksiä, olen pyrkinyt tarjoamaan niille parhaat rakennusaineet osaamiseni mukaan ja muutoksia on aiheutunut paitsi aivoissani, myös kehossa ja jaksamisessa. Uskon voivani sanoa liikunnan olevan polku menestykseen myös tässä toisessa mahdollisuudessani.

En todellakaan sano, että liikunnan polku olisi juuri ”se oikea polku” jokaiselle, mutta uskon sen olleen sitä minulle. Tahdon osaltani jakaa sitä hyvää, mitä liikunta on minulle tarjonnut.

Me Menestyksen Polku -seminaarin puhujat, olemme mielestäni mielenkiintoinen kolmikko. Uskon, että Markku ja Aleksi kertovat, miten menestyksen voi rakentaa ruohonjuuritasosta lähtien ja minä kerron, miten menestyä voi jopa vielä silloin, kun alku on jossain paljon alempana.

Tämänkin kakun päällä on kirsikka, ja se on erään vielä erittäin salaisen ja taatusti huikean esiintyjän! Olen päässyt pariin otteeseen kyseisen artistin keikalle, ja voin sanoa että nyt on kova.

Uusi polkuni menestykseen ei ole se kevyin, mutta teen parhaani, jotta vielä joskus pääsisin perille!