Skip to main content
Blogi

Perjantai pohdiskelua – On aika keskittyä

Olin jo innostunut uudesta kerran viikossa julkaistavasta kansainvälisestä tekstistä, mutta koska seuraava kirjani julkaistaan ensin vain suomeksi, nyt on aika keskittää kaikki voimat Suomeen!

Tähän minä olen keskittänyt viime vuodet!

Kerroin jo keskiviikkona siitä, kuinka luulen löytäneeni vastuun myötä kutsumukseni. Uskon yhtälöön, jonka mukaan vastuullinen toiminta on monien asioiden summa. Se ei todellakaan ole aina helppoa, eikä varsinkaan kivaa, mutta raskaiden aikojen jälkeen… lopussa kiitos seisoo. Voin kertoa tämän henkilökohtaisesta kokemuksesta.

Ymmärsin kuitenkin jo ottaessani ensi askelia aiheen parissa, että en voi kirjoittaa, kuin oman näkemykseni asiasta. Tai no… tietysti voisin, mutta lainatakseni Aki Linnanahdetta, se olisi juuri sitä ”lippis päässä, purkka suussa huutelua”. Aki muuten on mukana kirjassa juuri sillä kulmalla, minkälainen on viihteen monitoimi-miehen vastuu. Koska tiedän, että minulla on valtavan laaja foorumi, jonka kautta tiedän monien lukevan ajatuksiani, halusin kerätä mieluummin asiantuntijoiden lausuntoja. Tahdoin kerätä kiinnostavan joukon ihmisiä, ja voisin kysyä heidän näkemyksiään aiheeseen.

Tahdon raottaa vähän verhoa aiheeseen, josta väitän tietäväni jotain oman kokemuksen kautta. Tämä aihe on fyysisesti hyvän olon saavuttaminen. Minulta on vuosien varrella kysytty neuvoja jos jonkinlaisten vammojen hoitoon, ja olen joka kerta vastannut lähes identtisesti: en osaa kertoa juuri sinulle parasta apukeinoa, mutta voin auttaa motivaation löytämisessä.

Vastuu on kyky vastata tilanteisiin, joita elämä heittää polullesi.

Kun tuulenpuuska heitti minut pohjalle, menetin alkuun kyvyn vastata mihinkään. Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin, pystyn vastaamaan jo paljosta. Minä myös tahdon vastata paljosta, sillä tahdon tehdä yhteisen hyvän eteen sen, minkä voin.

Tiedän, etten pysty vielä läheskään kaikkeen, mutta aion parantua. Kukaan ei ole täydellinen, mutta jos kaikki tekevät töitä yhdessä paremman huomisen eteen, asiat vain alkavat luonnistua paremmin! Puhun nyt ennen kaikkea meistä, suomalaisista. Voisin yrittää puhua EU:sta, tai jopa maailmasta, mutta siihen tarkoitukseen nämä foorumini ovat ihan väärät. Sen lisäksi, olen varsin itsekkäästi huolissani omasta tulevaisuudestamme.

Miten käy kärpäsen kokoisen Suomen tässä globaalissa talouskriisissä?

FightBack PH OY:n tulos on ollut melko vahvaa viime vuosina pääosin siksi, että olemme painaneet tukka putkella ympäri Suomea esiintymässä. Olen laittanut itseäni likoon, nostaen työn teon ajoin jopa kuntoutusta tärkeämmäksi. Esiintymisten loputtua keväällä kuin seinään, myös FightBack:in tulos laski kuin aasin häntä. Menetin elinkeinoni hetkellisesti ja useat ympärilläni olivat sitä mieltä, että nyt on aika hakea avustusta valtiolta. En kuitenkaan tehnyt hakemusta silloin ja vaikka se on välillä vähän kaduttanut minua, mutta voin toisaalta seistä erittäin ylpeänä päätökseni päällä. Tämä yhteiskunta on kantanut vastuuta minusta todella jämäkästi ja nyt on minun aika tehdä voitavani.

ALV:it pitää maksaa aina ja nyt tulemme tuotteeseen, josta uskon tämän vuoden tuloksen pääosin muodostuvan. Tämä tuote on kirja, josta jaksan puhua varmaan loputtomasti! Ainakin siihen asti, kunnes en enää jaksa. 😉

Jotta saisin kirjasta oikeasti tuntuvan korvauksen, pitäisi minun saada myytyä se täältä. Täten olisi tietysti vain järkevää keskittää kaikki ennakkomarkkinointi vain omille sivuille ja näin olen pääasiassa tehnytkin, pääasiassa siitä syystä, ettei kirjaa saa tilattua muualta, paitsi Adlibriksen sivuilta. Adlibris on Bonnierin omistama suuri pohjoismainen verkkokauppa, ja markkinoin kirjaa mieluummin oman kauppani kautta. Pari kymmentä, tai edes sataa kirjaa, ei hetkauta sen kokoista lafkaa suuntaan tai toiseen. Mutta minä tahdon tietää, että kirjan voitot käytetään fiksusti.

Kun kirja julkaistaan, toka-loka, se tulee myyntiin kauppoihin ympäri Suomen! Myymme tietysti kirjaa edelleen myös itse, mutta mikäli ette halua ostaa kirjaa netistä, pyydän teitä suosimaan pieniä kirjakauppoja. Teidän ostopäätöksellänne on oikeasti merkitystä. Käyttäkää mahdollisuuttanne vaikuttaa viisaasti!

Tapasin pari viikkoa sitten Blackmamba agencyn perustajajäsenen ja hän lupasi auttaa minua kaikessa. Pyysin apua kirjan markkinoinnissa, ja mies on tosiaan toiminut maailman nopeimman käärmeen kaltaisella sähäkkyydellä.

Tänään sain nauhoittaa radio mainosta ammattimaisesti Miraclesound studiolla.

En nauhoittanut mainosta yksin. Aleksi hoiti Pop artisti Ira:n mukaan! Kiitos.