Skip to main content
Blogi

Paras Rohto

Uni on toimintakyvyn perusta ja liike on lääke! Ja kai sitä siihen päälle viel jottai syödäkki tarttis… Nämä kolme asiaa kun hoitaa kuntoon, niin perusta on vakaa! Tänään tahdon puhua, taas, liikunnasta.

Käväisin naapurin Urheiluhallilla tekemässä erilaisia askellus-treenejä ja lopetin perusteelliseen, mutta erittäin pirtsakkaan crosstrainer intervalliin. Hien roiskuessa sen sotkemisen ohessa, katsoin ympärilleni ja salilla tapahtui vaikka ja mitä! Eräs metsässä kävelemisen huikeista hyödyistä on se, että  luonnon monimuotoisuus aktivoi aivoja. Vaikka salilla värimaailma-, tai varsinkaan tuoksut (tai hajut) eivät mitenkään vedä vertoja metsälle, tapahtuu siellä samaan aikaan tosi paljon kaikkea. Liikkujat polkevat jos jonkinlaista härveliä, nostavat painoja ja suorittavat vaikka ja mitä! Tulin siihen lopputulokseen, että myös salilla käymisen on pakko aktivoida aivoja todella monipuolisesti.

Luin aamulla Helsingin Sanomien jutun, joka käsitteli liikunnan kykyä synnyttää aivoissa uusia aivosoluja. Aivot kuitenkin tarvitsevat monipuolista aktiviteettia, jotta solut pysyisivät hengissä. Olen erittäin helposti ympäri puhuttavissa oleva epeli, joka sitäpaitsi on uskonut liikunnan olevan paras lääke jo aiemmin… siispä suuntasin salille, tavoitteenani synnyttää kasapäin uusia aivosoluja!

Ne intervallit ovat melko hikistä hommaa jo itsessään, mutta jos minulle antaa vielä extra motivaatiota – huhhuh. Ainakin nyt on olo kuin voittajalla!

Mietin myös syntyjä syviä samalla kun hikoilin! Uskon, että olen kuntoutunut näin ennen näkemättömällä tavalla, koska vietän päiväni puuhastellen näin.