Skip to main content
Blogi

Onneksi nöyrryin ajoissa verikokeeseen!

Nostan käden ylös virheen merkiksi.✋ Olin hölmö.

Osa teistä saattoi lukea tai kuulla, minun hehkuttavan rasvakahvia takavuosina. Tämä villitys lähti biohakkeri Dave Aspreyn Bulletproof coffee – juomasta. Muutin itse koko ruokavaliotani Bulletproof- henkiseksi. Se ei ollut kovinkaan fiksua, koska ruokavalio ei sopinut minulle.

Onneksi sain sen selville ajoissa – toivottavasti.

Suuri osa ystävistäni ja koko perheeni oli sitä mieltä, että rasvan käyttöni on sairasta. Osa ystävistä kuitenkin uskoi Bulletproof diettiin, joka varmasti toimiikin monelle. Ajattelin, että se toimii varmaan minullekin ja opetan vain kehoni käyttämään rasvaa polttoaineena. Voin jopa kuntoutua sen johdosta tuplasti tehokkaammin! Aivot kun koostuvat pääosin rasvasta.

Äiti kuitenkin jaksoi jankuttaa kolesterolin vaaroista ja sukurasitteesta, jonka omaan niin kauan, että kävin lopulta verikokeissa vähän yli vuosi sitten. Verikokeissa on fiksua käydä joka tapauksessa aina toisinaan, mutta mikäli sooloilee kuten minä… niin se on välttämätöntä. Vuoden takaiset tulokset löivät luun kurkkuun. Kokonaiskolesteroli – 7,0 mmol/l, LDL (huono) kolesteroli 3,5 mmol/l ja HDL kolesteroli (hyvä) 3,0 mmol/l – TÖTTÖRÖÖ!😰

Minua hävetti! Rasvakahvin litkiminen loppui siihen ja ajattelin, että se riittää pitkälle. En aikonut ikinä puhua tuloksista julkisesti, mutta koska näen oman esimerkkini aika tärkeänä, nielin ne loputkin ylpeyden rippeet.

Kävin eilen testaamassa, mikä vaikutus on ollut ja vaikka pelkkä rasvakahvin lopettaminen auttoi, niin vielä on tehtävää! Kokonaiskolesteroli 6,2 mmol/l, LDL 2,5 mmol/l ja HDL 2,93 mmol/l.

Jos en liikkuisi näin paljon, niin suonet olisivat varmaan jo tukkeutuneet ja se siitä.  Onneksi kuitenkin liikun, syön kokonaisuudessaan todella terveellisesti, ja tiedän tasantarkkaan mistä voin karsia. Voin kertoa jahka veriarvot kestävät vielä kirkkaamman päivänvalon! 😉