Skip to main content
Blogi

Empatia ja Myötätunto

Olin maannut sohvalla enemmän kuin tarpeeksi. Lyyhistyin sohvan pohjalle kipeän selän takia jo viikkoja sitten. Silloin tuli lätkän MM, jonka lisäksi kuuntelin kirjoja. Pääsin jaloilleni, mutta kirjat jäivät ohjelmistoon, jopa vielä sen jälkeen, kun lätkän MM loppui. Jaloilleen pääsystä huolimatta, olen jatkanut kuulokkeiden kuluttamista oikein urakalla. Harrastan ympäriinsä kävelyä ja kirjojen kuuntelua ja se on muuten hyödyllistä hommaa!

Se laittaa minut kävelemään vielä extra-lenkkejä ilman kuulokkeita, jotta voisin sisäistää kirjojen tärkeimmät viestit.

Teosten pureskelu sujui melko vaivattomasti, kunnes eteeni tupsahti kirja nimeltään Beyond Religion – Uskonnon Yläpuolella. Tämän kevyen teoksen on kirjoittanut hänen ylhäisyytensä Dalai Lama, ja kirjassa on asiaa. Se ei käsittele mitään monimutkaista, kuten ydinfysiikkaa, mutta se käsittelee uskomattoman kevyesti, koko ihmiskunnalle niin arvokkaita asioita, että huhhuh.

Empatia ja myötätunto.  Nyt ollaan modernin ihmisyyden juurella.

Sisälläni asustaa sellainen itsekäs pikku-Pekka, joka pyrkii rinnastamaan kaiken itseensä. Onnistuin jälleen kerran sovittamaan monta asiaa suoraan oman elämäni käänteisiin. Empatia ja myötätunto kuulemma auttavat tutkitusti sekä auttavaa osapuolta, että avun vastaanottajaa. Olen saanut vastaanottaa elämässäni niin valtaisan määrän rakkautta ja kaikkea positiivista, myös empatiaa ja myötätuntoa, että tahdon antaa takaisin. Se, että olen käynyt läpi raskaan ja aika rankan tien, herättää ilmeisesti luonnollisesti halun auttaa toisia. Tunnen sen lähes velvollisuutenani, koska minua autettiin silloin, kun minä en pystynyt mihinkään.

En koe olevani velkaa kenellekään, paitsi pankille, mutta tahdon laittaa hyvän kiertämään. Olen aina kokenut, että avun jakaminen antaa myös minulle jotain, mutta tuntuu silti surrealistisen siistiltä lukea asia noin vakuuttavasta lähteestä!

Tahdon lopuksi kehottaa teitä auttamaan toisianne oman kykynne mukaan, koska kun annatte apua, saatte itse vielä enemmän. Älkääkä uskoko minua, uskokaa His Holiness The Dalai Lamaa. 🙏