Skip to main content
Blogi

Miten MULLA menee?

En ole aikoihin kirjoittanut blogia vain siitä, miten mulla menee. Ennen tällaista minun piti rikkoa itseni… nyt ehdin päivitellä omia kuulumisiani.😅 Kävin tänään saunomassa ilman, että olisin edes yrittänyt treenata. Vaikka minulle tekisi varmasti ihan hyvää joskus ottaa tällä tavalla rauhassa joskus ihan vapaaehtoisesti, niin tämä pakollinenkaan itsensä huolto päivä ei ollut paha. Saa nähdä kauanko maltan ottaa lunkisti…

Kävin ennen tiistain peliä tamperelaisen kiropraktikon Kari ”kultainen kosketus” Kausen hoidossa. Kari on jo pelastanut minut selkäleikkaukselta ja luotan hänen apuunsa. Tällä kertaa päällimmäinen ongelma oli oikea-, kipeä lonkka ja jalan oikea sivu polveen asti. Voin aluksi suoltaa teille vähän Karin käyttämää lääkäri-slangia, ja sitten referoida varsin koomista vuoropuhelua, joka diagnoosia seurasi!😉

K: ”Tässä diagnoosinimikkeet:

Tractus Iliotibialis insertito et fascitiitis l.dx, Tensor Fascia Latae insertitis sekä sub trochanteric bursitis l.dx”

P: ”Okei… toi ei sano mulle yhtään mitään?”

Sitten komiikkaa…

K: ”No käytännössä sä voit ottaa tulehduskipulääkettä ja levittää kipuvoidetta, mut tärkeintä on, että nyt annat sen rauhoittua!”

P: ”Eli en voi käydä salilla, en edes kuntopyöräilemässä? Entä crosstrainer?”

K: ”ET! Odota, että kipu menee ohi. Kauanko sitä on ollut?”

P: ”On tätä pari viikkoa – ehkä kuukausi. Olen tehnyt noita kaikkia, vaikka on vähän sattunut. Ja oon myös kävellyt paljon pitkiä matkoja ja hiihtänyt jonkun verran.”

K: ”Okei… oot sä kyllä eräänlainen epeli. Jatka noita ja voin sanoa varmasti, että nähdään pian! Noi on nimittäin melkein pahimpia aktiviteetteja, mitä edes voisit tehdä…” Kari pudisti päätään ja repeili epäuskoisena nauramaan.

”ÄLÄ TEE MITÄÄN ENNEN KU VIIS KIVUTONTA PÄIVÄÄ ON KULUNU!”

Tässä vaiheessa mieleeni tuli tuoda esille maksimi kyykyt ja jalka-päivät salilla, jotka ovat olleet säännöllinen osa viikkojani, mutta Karin viesti meni jo perille. En kehdannut rasittaa vanhan miehen sydäntä!

Kari naksautteli selkääni, asetti minut pariin taika-asentoon, neuvoi muutaman asennon kotiin, kylmän ja kuuman, ja olimme valmiit noin 40 minuutissa. Kävin tapaamassa Nemoa pelissä, nukuin yön Scandic hotellissa ja hyvän aamiaisen jälkeen, siirryin Helsinkiin työhommiin. Täällä olen noudattanut ohjeita ja vaikka on tylsää, ettei jalkaa saa rasittaa, niin on tämä tavallaan ihan ok vaihtelua. Sitäpaitsi… tuo vesisade auttaa minua tyytymään osaani tässä koneen ääressä.

Sain mahtavaa apua, Karin sydän kesti ja ilta oli menestys!

Lisään vielä vähän kuvia siitä, missä mättää:

Lähden huomenna joulun viettoon Itä-Suomeen ja ajattelin, että Savitaipaleen lumiset ladut tekevät tästä lomasta täydellisen! Nyt saan tilaisuuden keksiä jotain muuta. Ainakin Kuolimojärven vesi on kylmää, ja aion löytää myös lämpimän saunan sen rannalta. Vaikka Kausen kylmä-kuuma-neuvo viittasi kai vain suihkun nupin kääntelyyn edes-takaisin, niin tämä on minun tapani soveltaa tuota neuvoa!

Niin kauan kun voin vaikuttaa itse siihen, miten saan suhtautua siihen, mitä minulle tapahtuu, niin kaikki on okei. Nyt saan keskittyä vähän lukemaan mielenkiintoisia kirjoja! Sain juuri tänään lukiessani mahtavan idean ensi kevättä varten. Vaikka osa ovista ensi joulun ja mahdollisesti myös alkuvuoden suhteen pamahtivat juuri kiinni, niin tiedän voivani viettää hyvän joulun!❤️

Näihin kuvioihin – näihin tunnelmiin – tahdon toivottaa kaikille: HYVÄÄ JOULUA!!!!❤️❤️❤️❤️

Mulla menee ihan jees.😉