Skip to main content
Blogi

Matka jatkuu Kalasatamassa!

Kaupallinen yhteistyö: Lumo kodit

Elokuussa sain aloittaa kolmen kuukauden mittaisen yhteistyön pilotti vaiheen Lumo kotien kanssa. Muutimme tyttöystäväni kanssa Helsinkiin alunperin ihan vain kokeillaksemme, miltä elämä täällä tuntuu? Kesken päätösprosessin tyttöystävä pääsi kouluun, ja yhtäkkiä muutolle tuli deadline! Piti keksiä melko nopeasti joku kämppä.

Jo alku-kesästä, ennen mitään kouluja, kävimme katsomassa erästä asuntoa, joka oli myynnissä, mutta juhannuksen jälkeen minulle selvisi, etten ollut vielä valmis niin suureen sijoitukseen. Olimme melkein lähtöruudussa, kunnes heinäkuussa, puolisoni sai idean opiskelusta. Vaihtoehdot kävivät vähiin. Joko etsisimme vuokra kodin tai tyttöystävä muuttaisi väliaikaisesti vanhempiensa luo. Haimme vuokra-asuntoa pari viikkoa, kunnes meille meinasi iskeä epätoivo. Kaikki parhaat viedään päältä, eikä meille jää mitään!

Sitten kaikki muuttui. Törmäsimme Lumo koteihin ystäväpariskunnan opastuksella, kun elimme heinäkuun loppua. Huippu kohteita oli monia, ja kämpässä jota etsimme piti paitsi olla hyvät kulkuyhteydet kouluun, myös ulkoilumahdollisuudet minulle, jotta pääni ei leviäisi yksin kotona. Kalasatama on juuri tällainen mesta, mutta vapaita asuntoja ei löytynyt millään! Kunnes yksi löytyi. Iskimme asuntoon kiinni, kuin paastolta paluuta tekevä hyeena rampautuneeseen gaselliin. Pystyimme tekemään tämän paineetta, sillä Lumo kodeilla on käytäntö, joka mahdollistaa varauksen perumisen tutustumiskäynnin yhteydessä.

Siellä se talo näkyy taustalla, hieman kesäisemmissä tunnelmissa!

Ehkäpä lempi paikkani kotona on parvekkeella!

Tai untenmailla makuuhuoneessa… 😉

Tutustumiskäynti teki tehtävänsä, rakastuimme lähes kaikkeen asunnossa! Varsinkin ympäristöön ja siihen, että kaikki on niin lähellä. Olimme valmiit kirjoittamaan sitovan vuokrasopimuksen ja parasta tässä on se, että paikasta paljastuu vieläkin uusia super hehkeitä puolia. Lumo kodeista paljastuu jatkuvasti paljon hyvää. Olen suorastaan onnesta soikeana, koska kaikki tuntuu niin luonnolliselta – vastuu ja vastuullisuus on minulle arvoista ehkä tärkein, ja vain tunteja ennen tämän tekstin kirjoittamista, inboxiini putkahti tämä kuva:

Kaikki kohdat osuvat ja uppoavat! En tosin ole pitkään aikaan kokeillut polkupyörällä ajoa… ja ajokortin kakkosvaihe jäi suorittamatta aikanaan sairaala-ajan vuoksi. 🙂

Myönnän, että näihin kolmeen kuukauteen on mahtunut myös epämukavia asioita, kuten suihkun lasiseinän räjähtäminen päälleni, mutta kaikesta on selvitty. Eikä vain selvitty, vaan vaikka kaamos on vasta alussa, tunnen olevani jälleen täynnä valoa.

Pilottiin mahtui myös sirpaleita.

Niistäkin selvittiin hymyssä suin!

Ja uusi suihkukaappi on parempi! Lumo kodit hoitivat korjaus-työt, siivouksen ja jopa lääkärikulujen korvauksen esimerkillisesti. <3

Valoa tuovat varsinkin hyvät ystävät ja suuri osa ystävistäni, jotka ovat lähtöisin eri puolilta Suomea, asuu nyt Helsingissä. Mustikkamaan huikeat ulkoilumaastot ja Kalasataman maukkaat ravintolat, tarjoavat meille mukavaa ajanvietettä, joten tekemisestä ei ole puutetta!

Olen ulkoillut Mustikkamaalla sekä pienten, että…

Komeiden ja karvaisten…

Sekä hikisen oman itseni kanssa!

 

Vanhat laskettelu kaverit tulivat kylään ja söimme herkullista italialaista, käyden läpi jokaisen viime vuosien kuulumiset.

Koska kuulumisia oli niin paljon, meidän piti mennä jatkamaan tarinointia vielä ehkä siisteimpään kulma-kuppilaan! Okei… tässä vaiheessa muisteltiin jo yhteisiä-, yli kymmenen vuoden takaisia juttuja!

Puhuimme juuri ystävieni kanssa siitä, että kuntoni on melkein saavuttanut tason, jossa voin olla melko tyytyväinen. En kuitenkaan aio todellakaan edes vähentää kuntoilua! Tahdon paitsi jatkaa kehittymistä, koska tiedän sen olevan mahdollista, myös pitää kuntoani yllä! Sen lisäksi, että talossamme on kompakti ja toimiva kuntoilu-huone, lähistöllä on myös kuntosalia, kiipeilyseinää ja kaikki ne urheilu paikat, joista minulla ei vielä ole hajuakaan. Tulen myöhemmin kertomaan siitä, minkälaisia kuntoutus mahdollisuuksia näiltä kulmilta löydän, mutta nyt, keskityn etsintöihin! 😛

Näin iloiseksi sali omassa asuintalossa saa minut.