Skip to main content
Blogi

Maski auttaa niitä jotka siihen uskovat

Oletteko koskaan kuulleet plasebo efektistä?

Dr. Joe Dispenza on kirjoittanut aiheesta huikean kirjan nimeltään ’You Are The Placebo’.

Luin kirjan kuukausia sitten ja siinä käsitellään lumelääkkeiden ja mielen voimaa ihmisen parantumis prosessissa – käytännössä se pureutuu siihen, mikä voi olla ihme parantumisten takana. Plasebon voima on käynyt läpi lukemattomia tutkimuksia ja sen vaikutus onkin jo yleisesti myönnetty parantavana.

Entäs plasebon voima vastustuskyvyssä? Minä uskon, että vaikutukset ovat samankaltaisia.

Olen seurannut sitä, kuinka ihmiset painavat pitkin tyhjiä lenkkipolkuja maskit kasvoillaan vain siksi, ettei korona-arpa osuisi heihin. Siitä, onko maskin käytöstä Suomen-, maailman puhtaimmassa, ulkoilmassa oikeasti hyötyä, voidaan kiistellä, mutta minä en jaksa ryhtyä siihen. Jos maskin hyötyyn uskoo ja sitä tahtoo käyttää oikeasti puhtaassa ilmassa, niin antaa mennä! Olen lukenut monia niin hyviä, kuin vähän vähemmän hyviä, puolesta- ja vastaan perusteita maskin käytölle, mutta mielestäni sen käyttö on tasan tarkkaan jokaisen omalla vastuulla.

Olen myös kuullut, että jokaisen tulisi käyttää maskia, jotta paras hyöty maskin käytöstä saataisiin irti. Kun minä puen maskin kasvoilleni, teen sen muista, kuin plasebo syistä. Teen sen, jottei hengityksestäni leviäisi aineita turhan laajalle – etten toimisi viruslinkona. Plasebo efekti tuskin toimii enää aineiden leijuessa yhteisessä ilmakehässämme, mutta pyrin pitämään virukset itselläni.

Voimme pitää huolta toisistamme maskilla tai ilman!

Maski päälläkin voi hymyillä – se vain ei ole niin selvää! 😉

Mitä sitten, kun mikroskooppinen virus ui maskin lävitse, kuin muikku lohiverkosta?

Tahdon uskoa, että silloin astuu plasebo peliin. Kun ihminen uskoo sataprosenttisesti, ettei virukset voi tarttua minuun, on vastustuskyky uudella tasolla. Ihan sama, onko usko oikeasti vedenpitävää. Sama vaikutus on onnella, itseluottamuksella ja ilolla. Vaikka tunnetilat ovat henkisiä, niin ne johtavat fyysisiin muutoksiin kehossa!

Ja onhan maskin käytöstä muitakin aivan kiistattomia etuja. Jos aivastat maski päässäsi, sylki-hiukkaset eivät mitenkään leviä yhtä laajalle. Jos pyrit itse pysymään terveenä, niin ei maskista ainakaan haittaa ole, mikäli sen käytölle ei ole muita esteitä. Mutta vaikket voisi ikinä pukea maskia päällesi, ei pelisi ole pelattu.

Voiko maskin tarjoamaa plaseboa vastaavan vaikutuksen tuottaa jotenkin muuten?

Harrastan itse jos jonkinlaisia ”vastustuskykyä voimistavia” aktiviteetteja, ja olen lähes varma siitä, että kyse on nimenomaan plasebo vaikutuksesta. Oli kyseessä sitten hengitysharjoitukset, kylmänsieto, tai hyvä ruokavalio, uskon niiden lopputuleman olevan niin hyvä, että plasebo tai ei, toteutan niitä täysillä.

Kylmät pulahdukset tuovat huvia ja hyötyä samassa paketissa! Se huvi tapahtuu, jahka järvestä kiipeää saunaan… 

Mitä mieltä hyvänsä olette ajatuksistani, niin toivon, että uskotte omaan tekemiseen, mitä tahansa teettekin! Kirjoitukseni ovat viimeaikoina pyörineet aika perusasioiden, uskon, toivon ja rakkauden ympärillä, joten näihin tunnelmiin lopetan tänäänkin.

Paitsi että ihan lopuksi, mainitsen siitä, että kauppa.fightback.fi verkkokaupasta, saa myös joulukuun ajan joka tilaukseen kaupanpäälle FightBack heijastimen! Elämme vuoden pimeintä aikaa ja heijastimen käyttö pelastaa henkiä. Kun heijastin on hieno, sitä tahtoo käyttää joka tapauksessa!

Itse painelen näinä synkkinä päivinä heijastava FightBack pipo päässä.