Skip to main content
Blogi

#Maanantaimietteet.8 – Kuinka tästä noustaan?

Scandic Marski.

Autiomaa.

Sain syödä tänään ehkä parasta Helsingin ydinkeskustan hotelli-aamupalaa Scandic Marskissa ja sain puhua hotelliketjun Suomen johtajien kanssa solmusta, johon hyvä ystävämme, veijari nimeltään COVID-19, on tämänkin alan vääntänyt. Tämä solmu on umpisolmu.

Tiukimmankin umpisolmun kuitenkin saa auki, mutta miten?

Minä en liene oikea henkilö antamaan neuvoja sen suhteen. Minä olen se, joka toitottaa toistamiseen, että kaikki on mahdollista ja yrittää inspiroida viisaampiaan selättämään ne haasteet!

Ihminen toimii parhaiten ryhmässä ja mielestäni olisi ensiarvoisen tärkeää päästä purkamaan kokoontumisrajoitukset hetimmiten, koska tämä ei tunnu toimivan. Mutta pandemiahan jyllää pahimmillaan parasta aikaa! Miten rajoitusten purkaminen nyt olisi mahdollista?

Käyttäytymällä vastuullisesti.

Maskit ovat yksi melko kiistelty asia, mutta se fyysinen etäisyys ja ihan perinteisen maalaisjärjen käyttö, ovat toinen. Meidän täytyy tiedostaa, että mitä läheisemmässä kontaktissa olemme toisten kanssa, sitä todennäköisemmin alamme kantaa virusta itse. Tiedän kyllä, että suurimmalle osalle meistä, tuo virus ei ole tiukkaa nuhakuumetta kummoisempi tauti, mutta joillekin se on tappava. Voin myöntää itsekin konkoilleeni ilman maskia mitä ruuhkaisimmissa paikoissa, mutta voin myös myöntää, että minua hävetti jälkeenpäin. Enää en tee niin, sillä maskin käyttö ei tuota minulle ylitsepääsemätöntä vaivaa. Jos olisin julkisissa sisätiloissa ja aivastan tai yskin, niin maski suojaa muita. Yhdessä me voimme estää turhat tartunnat.

Aiheesta kirjoittaminenhan on mennyt ihan överiksi ja olen varma, etten ole yksin tämänkään mielipiteen kanssa. Olen pahoillani, että minäkin jauhan tästä, mutta vielä enemmän olen pahoillani siitä, että minulla ei ole ratkaisua. En tiedä, voinko tehdä asialle sen suurempia.

Kerran olette lukeneet tänne asti, aion esittää teille nöyrän pyynnön: käyttäkää sitä omaa järkeänne!

Jos kuulutte johonkin riskiryhmään, niin teidän TÄYTYY rajoittaa tekemisiä ja jos taas ette… niin tulkaa mukaan pelastamaan tätä yhteiskuntaa. Olen varma, että tuskin tulemme koskaan palaamaan ”business as usual” malliin, mutta tulkaa mukaan tekemään uutta normaalia! Yhdessä voimme pelastaa monet liikuntapaikat, kuntosalit, ravintolat ja hotellit konkurssilta. Kukaan tuskin kuitenkaan haluaa päätyä elämään yhteiskunnassa, jossa ei ole enää mitään.

Tehdään tästä jotain paljon hienompaa, kuin kukaan vielä uskaltaa aavistaa. Olemme tottuneet elämään valintojen maailmassa ja nyt meidän pitää uudestaan avata mahdollisimman monta ovea. Se on mahdollista, ja sinulla on kädessäsi kaikki avaimet!

Meillä suomalaisilla on käytössämme Sisu niminen valttikortti ja se saa pilkkeen silmäkulmaani!