Skip to main content
Blogi

Leiki aivosi kuntoon!

Kirjoittanut 16.5.2022No Comments

Viime syksynä sain kuulla huikeasta ohjelmasta nimeltään Huberman Lab Podcast. Jaksot kestävät yleensä tunnin pari, ja nyt olen ehtinyt jaksoon nro. 58 – Using Play To Rewire & Improve Your Brain (Leikin Merkitys Aivojen Parantamisessa).

Tämä jakso osui. Se upposi minuun! On aivan super siistiä kuulla tehneensä edes välillä jotain oikein tietämättään siitä!

Crosstrainerin polkeminen on pidemmän päälle jokseenkin tylsää, mutta jos päättää ottaa itsestään kuvan sitä tehdessä, niin touhu muuttuu heti leikiksi! 😅

Olen pyrkinyt lähestymään koko kuntoutusta positiivisen kautta varsinkin siksi, etten ole ollut missään kovinkaan hyvä. Kun mikään ei onnistu automaattisesti, jää vaihtoehdot melko vähiin: voit joko kiukutella itsellesi, tai sitten voit kohauttaa olkiasi ja kääntää suupielet ylöspäin. Tärkein päätös, jonka olen matkallani tehnyt on se, etten välitä muiden mielipiteistä – mä vaan vedän! Ja kun vain vetää, kevenee paino selässä. Kaikki muuttuu leikiksi!

Crosstrainer lämmittelyn jälkeen treeni jatkui erilaisilla jännillä liikkeillä! Tämä ei ole leikkiä, mutta niin vaikeaa, että aivojen plastisuus herää virheiden kautta. Vaikka en näytä teille videota, jossa teen pahoja virheitä, saa keskittynyt ilmeeni aikaan melkoisen naurunremakan ainakin täällä! 😅

Jotkut asiat ovat tottakai totisia ja myös minä suhtaudun niihin vakavasti, mutta pyrin pitämään treenin ilon puolella! Vaikka hymyilen melko usein, ei treeni ole minulle ainakaan nykyään mitään leikkiä. Ei ainakaan tarpeeksi. Tanssi sen sijaan oli juuri sitä, tiedän olevani tolvana hytkyessäni musiikin tahtiin, mutta mä vaan vedän!

Jakson lopussa hehkutettiin myös shakkipelin avaavan portit aivojen plastisuuteen. En osaa pelata shakkia, vielä, mutta tahdon oppia uusia juttuja ja vaikka shakki on ainakin korkeammalla tasolla vakavaa touhua, minä aion lähestyä sitä leikin kautta!

Mitäköhän muita uusia taitoja voisin opetella seuraavaksi…? 😜