Skip to main content
Blogi

Kun pa#ka osuu tuulettimeen

Tekstin otsikon sana paska ei tietenkään tarkoita  sitä itseään – oikeaa paskaa. Viittaan paskalla tunteisiini, jotka ovat ehkä olleet jumissa jossain oikeasti syvällä.

Otsikon kuvainnollinen sana ”tuuletin” taas on aika lailla korrekti, kyse on nimittäin Bemer- niminen laite. Laite pyrkii hoitamaan monenlaisia vaivoja heikkojen magneettikenttien avulla. Hoidon sanotaan ”parantavan mikroverenkiertoa sekä edistävän verenvirtausta pienimmissä verisuonissa. Bemer on laite, joka parantaa kehon solujen suorituskykyä, joka puolestaan auttaa kivun helpottumisessa sekä tukee kehon omia itseään korjaavia prosesseja.”

Makoilin Bemer-laitteen patjalla messujen molempina päivinä.

Sain laitteen kotiin, eli harjoitukset jatkuvat! Tai no… makoilut ja meditaatiot!

Bemer laite on kerännyt myös voimakasta kritisointia. Minä en aio vajaan viikon kokemuksella lähteä sanomaan juuta enkä jaata – sanon vain, että makoilin Bemerissä ensi kertaa viisi päivää sitten ja olen sittemmin ottanut hoitoa 2-5 kertaa vuorokaudessa.Tänä aikana akillesjänteen kipu on vihdoin helpottanut, mutta sitä hoitaakseni olen tehnyt muitakin juttuja, mutta tosi mielenkiintoisesti, olen ollut huomattavasti tunteellisempi viimeaikoina! Tämän voi tietysti nähdä joko hyvänä, tai huonona, mutta voin kertoa sen, että henkilökohtaisessa elämässäni eletään muutenkin jo melko kinkkistä aikaa. Nostetaan vielä Pekan tunteet pintaan, kaivetaan syvälle haudattuja traumoja… ja katastrofin ainekset ovat kasassa!

Jos on kiire.

Minulla ei onneksi ole kiire mihinkään, vaikka nämä tunteet ovatkin todella inhottavia. Olen säikähtänyt varsinkin sitä, että nyt en pysty kontrolloimaan tunteitani. Tahdon silti kaivaa kaiken kuonan esiin ja käsitellä asiat pienessä päässäni, sillä solmut eivät aukea, kuin aukaisemalla. Onneksi ystäväni tukevat minua tämän ajatus-sotkun selvittelyssä. Yksin tämä olisi oikeasti rankkaa.

Nyt minun  oltava kärsivällinen ja antaa kehoni palautua tikkiin. Harjoittelu nimittäin on kohdallani erinomaiseksi havaittu keino käsitellä tunteita, ja kun en voinut akillesjänteen ja sirpale-haavojen vuoksi treenata, huomasin eron heti. Nyt aion painaa hymy huulilla kohti seuraavia vastoinkäymisiä ja toivoa parasta!

Tämä on vanha liike, joka herätti uusia ajatuksia! Ainakin sen, että näytän laihalta, kuin pulkan naru! 

Ps. Sain tänään fysioterapiassa uskomattoman hyödyllisen tuntuisia liikkeitä. Eli täältä tullaan!