Skip to main content
Blogi

Kiipeily kuntoon

Sain kokeilla tänään kiipeilyä ja se meni… omituisesti.

Ette voi edes kuvitella, kuinka korkealle pääsin täänään!

Redissä sijaitsevalla Kiipeily Areenalla on jos jonkinmoista reittiä ja jopa helpoilla, ja todella lyhyillä reiteillä, voi ihminen löytää kehostaan uusia lihaksia. Minulle kävi juuri näin. Pidän itseäni kohtalaisen hyvä kuntoisena kollina, mutta kun tulimme Jarkon kanssa valmiiksi noin tunnin kiipeilyn jälkeen, käteni olivat valmista kauraa.

Myös Jarkko pääsi aika korkealle!

Yritän ilmaista edes jotenkin positiivisen kautta sen, että käteni olivat paitsi voimattomat, melkein täysin toimintakyvyttömät.

Mutta hauskaa oli! Kiipeily on hyvin yksinkertaista ja rauhallista hommaa, mutta kukaan ei voi tulla siinä niin hyväksi, että haaste loppuisi kesken. Tämä laji on kuin suunniteltu minulle.

Miksi en ole sitten kiipeillyt aiemmin?

Rakastan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja vielä ollessani kunnossa, pystyin saavuttamaan hallinnan tunteen tehdessäni jotain vaikeaa. Kiipeily oli varmaan niin hidastempoista, etten viitsinyt edes kokeilla sitä, paitsi puihin kiipeilyä ja se, ei päättynyt hyvin!

Sain otsaani rivistön verran tikkejä ja se vähän niinkuin latisti intoni vuosiksi…

Tiedostan innostuvani kaikesta uudesta aluksi todella kovasti, jonka jälkeen into hiipuu. Luulen säännön vähän rakoilevan kiipeilyn kohdalla, koska tässä on niin monia hyödyllisiä osa-alueita.

Ainakin kaatumisen jalo taito on hallussa:

Kiipeily treenaa lihasvoimaa, koordinaatiota ja ketteryyttä. Lisäksi harrastajat, ovat ainakin näin ensi-puraisun perusteella rehtiä ja mukavaa porukkaa! Vaikka en ketään puraissutkaan. Tässä vaiheessa tahdon kehittyä fyysisesti, mutta jos saan kaupan päälle uusia kavereita, niin aina parempi. Win-win on parempi, kuin pelkkä win.

Redin Kiipeily Areena on viiden minuutin kävelymatkan sisällä kotioveltani, joten en voi perustella itselleni laiskottelua. Käteni ovat nyt vähän hellänä, eikä joka lajiin tarvitse kai? hypätä pää-edellä, mutta Kiipeily Areena, I’ll be back.

Ja ensi kerralla aion kiivetä paremmin.

Ai niin joo… näin korkealle! No, okei… ehkä pääsin vielä jokusen sentin ylemmäs.