Skip to main content
Blogi

Ilon FightBack

Tätä on odotettu!

”Lukukokemus” voi toimia myös niin rentoutus hetkenä, kuin kielikorvan teroitus tuokiona!

Aloitin lukemaan – tai kuuntelemaan, ”The Happiness Track”- nimistä kirjaa, jonka on kirjoittanut Ph.D Emmä Seppälä. Voin suositella tätä kirjaa jokaiselle! Kirja käsittelee onnellisuutta, iloa ja tunteiden vaikutusta ihmisyyteen hyvin monipuolisesti.

Kirjan mukaan onni ei niinkään ole vain suurten saavutusten seuraus, vaan myös syy niiden takana.
Länsimaisessa kulttuurissa ihannoidaan perinteisesti hampaat irvessä, väkisin vääntämistä, vaikka ilo voi olla oikeasti parempi polttoaine. Olen itse saavuttanut paljon hymy huulilla, mutta yrittänyt jotenkin päällisin puolin ujuttaa itseäni vakavaan muottiin – siinä onnistumatta. Onneksi en ole onnistunut siinä alkuunkaan, sillä olen pyrkinyt aina tietoisesti olemaan ennen kaikkea aito. Ja ilo on antanut minulle paljon!
Kun kuulin puhuttavan siitä, kuinka valtava voimavara ilo on meille kaikille, tunsin itseni erityiseksi.
Olen pitänyt itseäni vähän outona lintuna jo kauan, syystä, että minä osaan motivoida itseni tekemään oikeita juttuja. Onnistuttuani jutuissa, olen tietysti iloinen. Olen kuitenkin pidätellyt iloa sisälläni siihen asti, että tunnen olevani oikeutettu iloon. Olen antanut itseni olla julkisesti iloinen vasta, kunhan olen ensi onnistunut jotenkin. En ole tainnut onnistua kovinkaan hyvin…? 😀
Nyt saan kääntää koko homman päälaelleen! Olen ensin iloinen ja katson, mihin se johtaa. 😛
Saan myös tuoda kokonaan uuden kulman esityksiini. Ilo on ollut aina läsnä esityksissäni, sillä läpi vähän kivisen elämäni, olen ollut kohtuullisen iloinen kaveri – lukuunottamatta teini-angsti- vuosiani . Olen kuitenkin käsitellyt iloa aina seurauksena, en missään nimessä minään syynä. Nyt näen olleeni aika syvällä metsässä… Ei se mitään, sillä metsässä ilma on raikasta ja ihmisen hyvä olla!
En osaa sanoa, miten herääminen tulee vaikuttamaan uraani, mutta uskon, että hyviä juttuja tulee tapahtumaan! Ainakin aion kiillottaa koko FightBack brändin positiivisuutta. Olemme hyvän olon ja ilon asialla ja uskon, että sitä tarvitaan!
Tutkimuksia ilon, onnen ja positiivisuuden mahtavista vaikutuksista on monia, mutta kuten The Happiness Track kirjassa todetaan, ettei onnellisuus juurikaan herätä ihmisten huomiota. Sen sijaan suru, kauhu ja tragedia sekä herättävät, että vangitsevat ihmisten huomion ja osittain tämän vuoksi, niillä mässäillään.
Seppälän kirja pureutui ihmisen psyykkeen monelta kantilta ja pohjalle jäi oma suosikkini; kiitollisuus.
Olen kuullut monia hypoteeseja siitä, miten nyt koittaa uusi aika. Me voimme jouduttaa muutosta tietoisesti ja minun aikani on muuttunut usein. Nyt alkaa onnen aika, ja tämä muutos saa luvan jatkua loppu elämäni. Olen sekä super iloinen, että hyper kiitollinen, saadessani olla hengissä juuri tässä ajassa!

Tänään on täydellinen ulkoilu keli ja olen fiiliksissä, ja kiitollinen saadessani viettää sitä näin mahtavassa seurassa!

FIGHTBACK=ILO!