Skip to main content
Blogi

Hymyile huoli pois

Minulla on ollut aikaa pysähtyä ja miettiä. Olen viettänyt kohta viikon Turussa yksikseni ja saanut miettiä paitsi päivän polttavia puheenaiheita, myös itseä ja omaa tilannettani. Olen lukenut ja olen miettinyt positiivisuutta. Onko hymy ollut minulle vain maski?

Kävimme ihailemassa ruskaa Ruissalossa ystäväni Tuomaksen kanssa. Ruskan keskeltä ei löytynyt roskista, mihin sylkäistä purkka!

Hymyileminen tuottaa iloa, ja hymy pelasti minut silloin, kun minulla oli oikeasti vaikeaa. Siitä lähtien olen pyrkinyt nauramaan milloin millekin. Vasta vuosia myöhemmin sain kuulla, että nauramisella on jopa tutkitusti pitkä lista terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se paitsi lisää mielihyvä-hormonien, kuten endorfiinin eritystä, myös vähentää stressihormoneja, kuten kortisolia. Se vahvistaa myös sydäntä.🩷

En tietenkään naura väkisin, jos ei naurata, mutta naurettavia asioita löytyy jostain lähes jatkuvasti! Jos en löydä naurettavaa muualta, niin nauran itselleni – yleensä siinä käy juuri niin… 😅

Kaikki on kiinni siitä, miten vakavasti elämään suhtautuu ja miten vakavasti ottaa itsensä. Olen lopulta vain yksi vähän hölmö suomalainen, joka tekee parhaansa, mutta se ei tee minusta erityistä.

Olin tänään salilla ja treeni luisti ihan kohtuullisen hyvin, ehkä vähän paremmin kuin viime viikolla. Mieleeni juolahti taas, että olenko nyt tyytyväinen kuntooni? En ole kokenut enää kehittyväni edes lähes samaa tahtia, kuin aiemmin – tässäkö tää oli?

Katsoin itseäni peilistä ja laitoin lisää painoa tankoon ennen viimeistä kahta sarjaani. Ei minusta enää fyysisesti kovinkaan vahvaa veijaria ole tulossa ja teen voima treenejä lähinnä sen vuoksi, että kun lihakset rasittuvat ja kasvavat, keho alkaa tuottaa hyviä hormoneja – vähän niin kuin hymyillessä! Ulkonäköpaineet eivät ole onnistuneet ikinä motivoimaan minua.

Peilistä  takaisin katsova Pekka ei ole todellakaan vielä valmis luovuttamaan. Vaikka kehitys hidastuisi välillä, niin fakta on se, että huomisen tapahtumat ovat mysteereitä! Voin vaikuttaa ainoastaan siihen, mitä teen juuri nyt. Tein treenin loppuun ja menin saunaan. Ja juuri nyt otan selfien itsestäni, kun istun yksin työhuoneessa ja nauran!

Oho… näytän aika epäsiistiltä! Noh, ehkä siistiydyn ennen kun menen julkisille paikoille…🤷