Skip to main content
Blogi

GoExpo Winter vs. Ski & Board Expo

By 5.11.20181 syyskuun, 2020No Comments

Viime viikonloppuna järjestettiin taas messut, jotka vuosittain avaavat laskettelukauden. Nämä messut ovat kuuluneet joka syksyiseen ohjelmaani niin kauan kuin muistan. Ensimmäiset laskettelumessut, joihin sain osallistua järjestettiin Ski Expo- nimen alla varmaan joskus 2000-luvun alkupuolella. Aikoinaan sekä Ski Expo, että Board Expo (lumilautailijoille) olivat oikeasti suuret ja suositut messut. Huhhuh sitä kävijämäärää! Messuilla ei oikeasti edes kyennyt liikkumaan. Viime viikonlopun messuilla kykeni. Messukeskus oli miltei tyhjä. Edes messukeskuksen Hese-jono ei ylittänyt ruuhka rajaa. Mikä on vialla?

FightBackin osasto oli ehkä siistein ikinä! Toivottavasti myös vieraat pitivät siitä.

 

Korukaverukset! Kalevalakoru x FightBack – Tahto. Minä tahdon messut takaisin loisteeseensa.

Ajatuksena GoExpo Winter on mielestäni mahtava. Tuodaan yhteen kaikki talvi lajit ja niiden harrastajat, let’s go winter!  Henkilökohtaisesti ihmettelin varsinkin isojen suksi ja lumilauta valmistajien poissa oloa. Tuntui aivan kuin lasku merkkien poissaolo, olisi pyritty korvaamaan toisilla talvilajeilla. Jääkiekko, ringette, rattikelkkailu, talvi-pyöräily, sähly ja jopa lumisota, olivat kaikki jotenkin edustettuina messuilla. Ei kunnolla edustettuina, mutta jotenkin. Tulos oli mielestäni sekameteli-soppa. Anteeksi jyrkkä suhtautumiseni.

Perjantai-illan ehdoton helmi oli Stanley Cup pokaalin kanssa poseeraus messukeskuksessa! Pokaalin kanssa sai ottaa kuvia rauhassa, sillä messuvieraat loistivat poissaolollaan.

Vaikka kuulin monien vanhojen laskukavereideni suusta, että ”tämä on jo niin kuollut konsepti, tylsät messut, ei täällä oo mitään!”Itse toivon todellakin, että messut vielä järjestettäisiin. Jonkin kuitenkin täytyy muuttua.

Vaikka messujen kävijämäärä on kokenut inflaatiota, en joutunut puhumaan yksikseni. Kiitos siitä! Messuille kaivattaisiin ehkä lisää esityksiä?

Kiitos jokaiselle, joka tuli kuuntelemaan esitystäni! Yleisö ei todellakaan ollut kuollut – päinvastoin! Lapset esittivät jokaisen esitykseni jälkeen aivan mahtavia kysymyksiä! 😛

Sain viikonlopun aikana kunnian poseerata monissa hienoissa kuvissa!

Parasta Ski- ja Board Expoilla oli aina vanhojen laskukavereiden kokoontuminen samaan paikkaan pitkän kesän jälkeen. Takavuosina näin puolessa tunnissa enemmän tuttuja, kuin nyt kolmessa päivässä. Nyt taas liioittelen, mutta eräs messujen tärkeimmistä vetonauloista on yhteisöllisyys. Vahva tunne siitä, että nyt olen omieni joukossa.

 

Ymmärrän messuosastojen vuokran olevan korkea, ja kun kävijämäärät ovat laskussa, niin miksi kukaan vuokraisi osastoa? Myös ilmaisten tavaroiden jakelu tulisi saada taas huippuunsa, se vain vetää ihmisiä paikalle! Tämän oli ymmärtänyt Peuramaa Resort, joka jakoi kolmen päivän aikana varmaan 30000 ilmaista ämpäriä!

 

Minulla on vanhana laskettelijana toive. Tuodaan ensi-tilassa takaisin Ski Expo, Board Expo ja ennen kaikkea, tuodaan takaisin hyvä fiilis! Ensimmäisenä mieleeni tulevat vanhat kunnon suksi- ja lumilauta Rail Jamit! Lyödään tarpeeksi kovat palkinnot kisaan, niin laskijoita tulee paikalle varmasti. Jos kisassa ovat paikalla Suomen kirkkaimmat tähdet, niin ihmiset tahtovat nähdä kisan. Kutsuttujen laskijoiden sponsorit haluavat varmaankin osastonsa messuille, sillä tähdet voivat signeerata tuotteita ja ottaa kuvia fanien kanssa ständeillä. Tämä tulee mieleeni ensimmäisenä ja tiedän, että järjestelyjen puolesta kisa on ehkä vähän työläs, mutta todellakin kannattava! Tai en minä tiedä, olen vain vanha laskija, joka itse kaipaa toimintaa. Kommentoikaa te, onko messuja ylipäätään mielestänne mahdollista pelastaa, vai ovatko messut jo aivan menneen talven lumia? GoExpo Winter vai Ski+Board Expo?

GoExpoilla pääsi pulkkamäkeen ja lumen päälle palaaminen oli taas megasiistiä!