Skip to main content
Blogi

FightBack on meille jokaiselle

By 4.4.20191 syyskuun, 2020No Comments

Olen laittanut itseni likoon ja olen saanut siitä palkintoja. Palkinnot ovat olleet hyvin erilaisia, mutta eilinen työpäivä oli palkinto parhaimmasta päästä! Sain vieraakseni FightBack tilaan Herttoniemen yhteiskoulun kahdeksannen luokan. Luokan oppilaat olivat kokeneet vaikeita asioita menneisyydessä ja sain kertoa heille omaa tarinaani siinä toivossa, että he pystyisivät löytämään voimaa sisältänsä elämän tuleviin haasteisiin.

Minua rehellisesti sanoen jännitti, mitä vierailusta tulee. FightBack tila on kuitenkin ihanteellinen paikka kaiken näköiselle mesoamiselle! Pehmeät lattiat ja eri kokoisia palloja, avointa tilaa, mutta juuri sopivasti sijoitettuja näköesteitä. Sisään päästyään koko kymmenhenkinen ryhmä oleili hetken hiljaa keittiössä, mutta jahka he hetken kuluttua uskaltautuivat avaraan tilaan, niin se oli menoa! Pallot ja jopa oppilaat itse lentelivät ympäriinsä. Hiljaisuus oli vain kaunis muisto. Tuo energian määrä oli jotain aivan uskomatonta! En voinut kuin hymyillä (okei… NAURAA!) seuratessani tätä sirkusta. Kunnes leukani loksahti auki seuraavaksi.

Puhuin vuosia sitten toisessa tarkkailu koulussa ja muistan esityksen menneen hyvin. Tämä ympäristö kuitenkin mahdollisti moninkertaisesti villimmän menon! Lopulta sain puhua nuorille taas kuin joukolle enkeleitä. Ehkä he ymmärsivät tekemäni työn määrän päästäkseni pisteeseen, jossa pystyin puhumaan heille kuin vertaisilleni. Ehkä kukaan ei normaalisti puhu heille kuin vertaiselleen. Joka tapauksessa, kertoessani heille missä he ovat, tarinan FightBack:istä ja ylipäätään elämän rajattomista mahdollisuuksista, minut täytti hyvä olo. Luokka oli tullut luokkaretkelle Turkuun ja toivat minulle timantteja! Juuri tästä FightBack:issä on kyse, jokaisen oman potentiaalin maksimoimisesta positiivisen asenteen avulla.

Näytin porukalle, mitä teen FightBack tilassa lähes päivittäin!
Seuraavana vuorossa oli karhukävely!
Vitsi miten iloiseksi minut tekee jokainen FightBack ajatuksen jakaminen!

Jos joukko erittäin vaikeita taustoja omaavia nuoria voi nähdä sen, että me voimme löytää oikean asenteen, kuka ei voi? Tiedän, että ihmiset aloittavat oman FightBack projektinsa todella eri lähtökohdista, mutta meillä kaikilla on mahdollisuus päättää siitä, miten suhtaudumme lähtökohtiimme.