Skip to main content
Blogi

En hyytynyt, mutta jotain outoa – miksi?

Olen ylpeä kyvystäni juosta. Tämä on ollut pitkä matka! Mitä sille juoksulle tapahtui viime lauantaina?

Lähdin liikkeelle reippaasti – ehkä liian kovaa – ajattelin vetää taas täysillä 10v kunniaksi! Tai en minä nyt onneksi ihan täysiä juossut, mutta hengästymiseen saakka.

Oikea hengitystekniikka on tärkeä osa juoksua. Happi on lihasten polttoaine, ja sitä pitäisi tarjota koko keholle jatkuvasti sekä tasaisesti, että riittävästi. En tehnyt näin lauantaina. Yritin hengittää sisään ja ulos vain nenän kautta, sillä olen lukenut monista luotettavista lähteistä, että nenän kautta hengittäminen on moninkertaisesti kannattavampaa. Päätelmä pohjautuu pääasiallisesti James Nestorin – Breathe -, sekä Patrick McKeownin – Oxygen Advantage – opuksiin.  En kuitenkaan ole varma, pätevätkö nämä lähteet meihin kaikkiin aivan täysin. Tai oikeastaan olen varma, etteivät päde aina.

Sieraimeni ovat pienet ja kapeat. Pystyn hengittämään niiden kautta ihan rennosti hyvin, mutta kun hengästyn, kuten minulla toisinaan on tapana tehdä, niin virta meinaa loppua kesken.

Kun olen puskenut itseni rajoille aiemmin, niin olen hengästynyt ja hengittänyt lopulta suun kautta. Nyt en huijannut suulla ja kykenin toimimaan happi vajeella lähes päätyyn asti. En viitsinyt työntää itseäni oikeasti epämukavuusalueelle, väkisin, sillä pyrin jakamaan FightBack Runin kautta kaikille nimenomaan liikunnan iloa. Juoksin vain yhden kierroksen, ja n.600m pikku kunnia kierroksen päälle. Itsensä tajuttomaksi juokseminen olisi voinut tavallaan lähettää ristiriitaisia signaaleja… Alla näette paremman koosteen tapahtumasta, ilman allekirjoittaneen koikkelehtimista! 😉

Erään ystäväni ahtaat sieraimet on laajennettu kirurgisesti, joten se olisi varmaan yksi vaihtoehto minullekin, mikäli tahdon vielä tehdä urotöitä. Toisaalta voisin vain hidastaa vauhtia niin, että nykyinen hapenottokyky riittäisi… En minä sitä puolimaratoniakaan täysillä juossut!

Aion joka tapauksessa kehittää jonkin ratkaisun! Tässä vielä pari kuvaa päivän riennoista: