Skip to main content
Blogi

Pakka sekaisinūüėČ

By 17.6.20191 syyskuun, 2020No Comments

Aivovammasta kuntoutuminen on henkisesti rankkaa. Tapa jolla minä kuntoutan itseäni on melko rankkaa myös fyysisesti. Olen tehnyt paljon monenlaisia harjoituksia, jotka ovat peräisin Vasa Concept nimisestä menetelmästä, nyt jo nelisen vuotta. Liikkeet ovat melko yksinkertaisia, mutta haastavaa niissä on toistojen määrät. Ne ovat aivan poskettomia! Jopa minulle, entiselle ammattiurheilijalle, ne olivat aluksi melkein liikaa.

Olen kuitenkin pyrkinyt tekem√§√§n niit√§ tunnollisesti, niin paljon kuin mahdollista. T√§m√§ oli ensin ajoittain my√∂s todella kivuliasta, mutta sitten kroppani oppi toimimaan kunnolla ‚Äď tai niin ainakin luulin!

Olen jo marissut selkävaivoistani ja pyytänyt monilta niihin apua. Olen käynyt lääkärissä, hierojalla ja kiropraktikolla. Nämä ovatkin auttaneet vaivoihin, mikään näistä ei ole kuitenkaan poistanut ongelmaa. Kukaan aiemmin mainituista ei ole uskaltanut arvailla, minkälaisesta ongelmasta edes on kyse. Olen päätellyt vaivan ja ratkaisun melkolailla itse, ystävieni tuella ja todella toivon, ettei pakkani sekoa enää lisää.

Keskivartalon lihakseni ovat niin pahasti epätasapainossa, että ryhtini on hieman vino. Pakka saadaan järjestymään tekemällä liikkeitä, joita on hyvin vaikea tehdä väärin ja ennen kaikkea, vahvistamalla syviä selkä- ja vatsalihaksia. Minulla on jo joitain liikkeitä varastossa, ja aion haalia niitä vielä lisää. Tavoitteeni on elää suoraselkäinen-, ryhdikäs elämä!

Tämä liike on raskas ja tuntuu avaavan selkää!
Pyrin herättelemään syviä keskivartalon lihaksia!